İLKSAN’dan Gümüşhane'de Şehit Necmettin Yılmaz Etkinliği - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İLKSAN’dan Gümüşhane’de Şehit Necmettin Yılmaz Etkinliği

Giriş Tarihi: 08 Eylül 2022 - 21:55

Son Güncelleme: 08 Eylül 2022 - 22:02

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyet Şehit Necmettin Yılmaz Öğretmen’i anmak için Gümüşhane’ye geldi.

Yurt genelinde 289.000 Eğitimci üyesi bulunan Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), bu yıl “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programının ana teması olarak Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anılmasını belirledi.

1993 yılında Gümüşhane İli Torul İlçesi Demirkapı Köyünde dünyaya gelen Necmettin Yılmaz Öğretmen;  Şanlıurfa İli Siverek İlçesi Çiftçibaşı Köyü İlkokulu’nda görev yapmakta iken, yaz tatili için memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıktığında, Tunceli-Pülümür karayolunda, 16 Haziran 2017 Cuma günü hain terör örgütü PKK mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak şehit edilmişti.

İLKSAN, yetkili kurullarında alınan kararlar ışığında, aynı anda en çok eğitim şehidinin (Darıkent Şehitleri) verildiği 11 Eylül günü  “Şehit Eğitim Çalışanlarını Anma Günü” olarak belirlenmiş ve bu kapsamda her yıl “Şehit Eğitim Çalışanlarını Anma Etkinlikleri” düzenlenmektedir. 

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Okan Çoban, Ömür Tulunay, Denetleme Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, Genel Müdür Mintez Şimşek, Şehit Öğretmen Ncemettin Yılmaz’ı anmak üzere Gümüşhane’ye geldiler.

ZİYARETLER

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN)  heyeti Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti.

Gümüşhane Valiliği makamında gerçekleştirilen ziyarete İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Yönetim Kurulu üyeleri Okan Çoban, Ömür Tulunay, Denetleme Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, Genel Müdür Mintez Şimşek, İLKSAN Gümüşhane Temsilcileri Ercan Küçüköner ve Habib Şen katıldı. Ziyarette İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Gümüşhane Valisi Taşbilek’e “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programı hakkında bilgi vererek, katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Valilik ziyaretinin ardından Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’yi ziyaret eden heyet daha sonra Aysın-Rafet Ataç İlkokulu ve Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunu ziyaret edip İLKSAN üyelerine Sandıklarının faaliyetleri ve “Şehit Öğretmenleri Anma” etkinlikleri hakkında bilgilendirme yaptılar.

Gümüşhane merkezdeki ziyaretlerin ardından Torul’a gidin İLKSAN ekibi, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin’i de ziyaret etti.

Heyet daha sonra 2022 yılı “11 Eylül Şehit Öğretmenleri Anma Günü” programı çerçevesinde 5 yıl önce Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak şehit edilen Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrini ziyaret etmek için Torul ilçesinin Demirkapı köyüne hareket etti.

YILMAZ AİLESİNİ VE ŞEHİT NECMETTİN ÖĞRETMENİN KABİRİNİ ZİYARET ETTİLER

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Necmettin Yılmaz’ın Torul ilçesi Demirkapı köyünde bulunan ailesini ve kabrini ziyaret etti. Ziyarette şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabri başında Kuran-ı Kerim okunarak, ailesine Türk bayrağı verildi.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabri başında gerçekleştirilen ziyarette konuşan İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, “168 şehidimiz var biliyorsunuz 90’lı yıllarda eğitim öğretimde çalışan sadece öğretmenlerimiz değil memurlarımız da bunların içerisinde. Terör örgütü tarafından büyük bir baskı vardı bayrağı göndere çekmeyin, İstiklal Marşı söylemeyin, çocuklara Türk’ü, Türk milliyetçiliğini vatanı milleti öğretmeyin diye öğretmenleri katlettiler. Türkiye jeopolitik açıdan dünyada sayılı ülkelerden birisi. Emperyalist güçler elbette ülkemizi ele geçirmek için içerideki işbirlikçileri kullanıyorlar. Hain terör örgütü PKK bu bağlamda Anadolu’da, Doğu Anadolu’da bir çok katliamlar yaptı. Bunlar sadece öğretmenlerimiz, eğitim çalışanlarımız için değil polislerimiz, askerlerimiz vatandaşlarımız olmak üzere 50 bin can verdik. Anadolu kutsal bir toprak, bin yıldır bu topraklar için can veriyoruz. Bu topraklar için can verenlerden biri de Necmettin kardeşimiz. Biz de eğitimciyiz, onun yaşadıklarını biliyoruz. Ben Malatya’da çalıştığımda bazen öğretmenlerimiz ne yapıyor diyenler oluyor. Necmettin köy odasında kalıyordu 4 metrekare bir yer. Yaşam yeri orasıydı. Biz onları çok gördük. Ekmek bulamayan, su bulamayan, konuşacak adam bulunamayan yerlerde o çocuklara aydınlık Türkiye’nin geleceğini anlatmak için vatan ve millet aşkını anlatmak için oraya kalemleriyle gittiler, silahları yoktu. Ama maalesef bu hain emperyalistler tarafından 168 öğretmenimiz şehit edildi. Tekirdağ Şarköy’den başladık Elazığ’da, Maraş’ta Osmaniye Kadirli’de şehitlerimizi anıyoruz ve İLKSAN yaşadıkça da şehitlerimizi anacağız, şehit ailelerini anacağız, onları unutturmayacağız. Unutturmamak bizim elimizde mutlaka ailelerimizin yanındayız. Onların emrindeyiz onların biz evladıyız biz onlar için varız Allah onlardan razı olsun ki bu vatan için bir evlat verdiler. Onlar peygamber efendimizin müjdelediği cennetin en güzel yerindeler.” dedi.

İLKSAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ziyaretten dolayı şeref duyduğunu dile getiren Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, “Ben bir şehit babası olarak, eğitim camiasının şehit babası olarak buralara kadar gelerek İLKSAN’ın yönetim kurulu başkanının bizi ziyaret etmesi şereflerin en büyüğü. Ben hocamın söylediklerine katılıyorum, hemfikiriz. Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu milletin bir ferdi bir evladıyız. Bu milletin doğmuş bütün fertlerine şükranlarımı sunuyorum. Buralara nice evlatlarımız geldi Hakkari’den, Van’dan, Diyarbakır’dan, Antalya’dan, Edirne’den ve ismini sayamadığım bölgelerden evlatlarımız bizi ziyarete geldi. Ne mutlu bize ki şehit öğretmen Necmettin Yılmaz gibi bir evlat bize nasip etti. Allah Türk milletini ilelebet payidar etsin diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

Şehit Necmettin Yılmaz’la ilgili olarak yarın yapılacak program ise şu şekildedir:

12.15 Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okunması (Karşıyaka Camii)

Şehit Öğretmenler Fotoğraf Sergisi Açılışı ( Zafer Meydanı) 15.30 Torul Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Necmettin Yılmaz Çocuk Parkının Açılışı (Torul İlçesi)

image_print

HABERLER