İmam Hatiplilere hakaret eden şarkıcı Gülşen'e Başsavcılık soruşturma başlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İmam Hatiplilere hakaret eden şarkıcı Gülşen’e Başsavcılık soruşturma başlattı

Giriş Tarihi: 25 Ağustos 2022 - 11:03

Son Güncelleme: 25 Ağustos 2022 - 14:44

Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, bir konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullanarak aleni bir şekilde İmam hatiplilere hakaret etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık, şarkıcı Gülşen’in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği bu sözlerden dolayı TCK’nin 216. maddesi kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

TEPKİ YAĞIYOR

İmam hatiplilere hakaret eden şarkıcıya her kesimden tepki yağıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Tepki

Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, şarkıcı Gülşen’in sahnede İmam Hatip Liselilere yönelik söylediği sözlerinden dolayı açıklama yapıldı. Açıklamada İmam Hatip Liselerini itham eden şarkıcı Gülşen kınanırken, bu sözlerin kabul edilemeyeceği vurgulandı.
Bakanlık açıklamasında Gülşen’in sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığı bildirilerek şunlar kaydedildi:
“Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle donanımlı nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.”

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Tepki

Adalet Bakanı Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun imam hatip mensuplarına yönelik sözlerine, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.
Bakan Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur.”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Keşir’den Gülşen’e Tepki

Şarkıcı Gülşen’in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tepki gösterdi. Keşir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülşen’in ayrımcılık suçu işlediğini dile getirdi.
Şarkıcı Gülşen, konser sırasında sahnedeyken İmam Hatip mezunu bir kişi için kullandığı “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullandı.
Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekerken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keşir, “Şarkıcı Gülşen’in İmam Hatipliler için söylediği ifadeler, mezunu ve mensubu olduğum tüm camiaya, öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ifadesi iftiradır, bühtandır, apaçık ayrımcılık ve nefret suçudur” ifadelerini kullandı.
Birçok sosyal medya kullanıcısı da Ayşe Keşir’in açıklamasını paylaşarak Şarkıcı Gülşen’e tepki gösterdiler.

Anadolu Yayıncılar Derneği’den Tepki

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Sözde sanatçı ama özünde bölücü olan Gülşen isimli ses sanatçısı bir konserinde imam hatip camiasını karalamak için sapık ifadesini kullanmıştır. Halkı kin ve nefret yoluyla çatişmaya sevk etmiştir. Toplumsal barışı bozmak ve çatışmaya neden olmak gibi bir planın içerisindedir. Uluslararası kuruluşların etki ajanlığını yapmaktadır. Aynı zamanda ajanlık yapmaktan da soruşturma açılmalıdır. Bir dönem Alevi vatandaşlarımıza hakaret eden Güner Ümit medya dünyasındanda çekilmiştir. Alevi vatandaşlarımızın gösterdiği bu onurlu davranışı bizlerde devam ettirmeliyiz. Bundan sonra Gülşen denen sözde sanatçıya tüm ekranlar kapatılmalıdır. Belediyeler konser verdirmemelidir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak ekranlarımızı kapatıyoruz. Biz bu milleti seviyor ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan “ Bu kadının açıklamaları tesadüf olamaz. Seçim öncesi laik antilaik çatışması çıkarmak istiyor. Bu kadını kim fonluyor ve koruyor. En şiddetli şekilde manen ve hukuken cezalandırılmalıdır’ diye konuştu.”


image_print

HABERLER