İNGİLİZ MACERAPEREST GENÇLERİN GÜMÜŞHANE’DE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İNGİLİZ MACERAPEREST GENÇLERİN GÜMÜŞHANE’DE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2018 - 18:59

Son Güncelleme: 24 Kasım 2018 - 18:59

     ARAŞTIRMACI – EĞİTİMCİ YAZAR NİYAZİ KARABULUT

1969 yılında maceraperest İngiliz gençler Hindistan’dan dönüşte Türkiye üzerinden geçerek Doğubeyazıt’tan İstanbul’a kadar bir yolculuk yaparlar.

Kendilerini hippi olarak isimlendiren İngiliz maceraperestlerin Erzurum civarında kamp yaparken çekilen fotoğrafları (üstte). İki kişiler. Fotoğrafları internete yükleyen isim Bruce Thomas. Muhtemelen fotoğrafları çeken de bu isim. Bu fotoğraflardan Gümüşhane coğrafyasına ait olanları aşağıya alıyorum.

Bu fotoğraf Torul ilçe merkezinde çekilmiş. Koyun sürüsü ilçe merkezinden geçiyor.

Resmin açıklamasında şunlar yazıyor: “1969-Zigana Geçidi üzerinden tırmanmaya devam ettik ve maksimum 7000 fit’e ulaştık. Araba yavaş yavaş ama kesinlikle birinci viteste. Manzara çarpıcı derecede güzel.

Zigana manzarası gençleri büyülediği için en fazla fotoğrafı burada çekmişler. Zigana Dağından Torul vadisine doğru. Arka planda Abdal Musa tepesi ve dağlar görülüyor.

Zigana’da etçi esnafa ait bir dükkan. Fotoğrafa şöyle not düşülmüş: “Kebap Dükkanı- Bir sırtın üstünde bir kebap dükkanı bulduk. Denemek cazip gelmedi.”

Zigana Dağında iki çocuğa ait fotoğraf. Çocukların ellerinde orman gülü çiçekleri. Maceraperestlere satmaya çalışıyorlar. Arka planda belli belirsiz koyunlar seçiliyor.

Buradan sonra gezginler Trabzon sınırına geçiyorlar.

 

image_print

HABERLER