İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DİYAFRAM DUVAR HAFRİYATI İÇİN UYARDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DİYAFRAM DUVAR HAFRİYATI İÇİN UYARDI

Giriş Tarihi: 04 Mayıs 2019 - 12:37

Son Güncelleme: 04 Mayıs 2019 - 12:37

İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane Onur Doruk’tan Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi ile ilgili çok önemli açıklama

İl Temsilcisi Onur Doruk, yeni hastane yapımı ile ilgili devam eden kazı çalışmalardan çıkan hafriyatın kontrolsüz şekilde depolandığını belirterek: “Daha önce defalarca zemindeki kaymadan dolayı, İnşaat Mühendisleri Odamızca da gündeme getirilen yeni hastaneye ulaşım ile ilgili çözümler arasında en ideal olanına karar verilmiş, ihalesi yapılmış, yapımcı firma yer teslim alarak, kazı çalışmalarına başlamıştır. Buraya kadar süreç ile ilgili konun hassasiyeti ve hemşerilerimizin bir an önce hizmete kavuşabilmesi adına süreci hassasiyet ile takip etmiş, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmamıştık.” dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Olarak süreci hassasiyetle takip ettiklerini belirten Doruk açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Odamız diyafram duvar imalatının nitelikli bir iş olması ve konun hassasiyetinden dolayı süreci yavaşlatacak hiçbir açıklama ile konuyu gündemde taşımamıştır.  

Ancak gelinen noktada yüklenici firma, takip ettiğimiz kadarı ile kazı çalışmaları esnasında, kullanılmayacak kazı hafriyatını şehrin depo alanı olarak belirlenen organize sanayi bölgesindeki depo alanına değil de, kontrolsüz bir şekilde hemen yanı başındaki şehrin planlanan mesire yeri olan alana yapmaktadır. Bu durumun doğuracağı sakıncalar bir yana, burada oluşturulan yapay dağ, alanı kullanılamaz hale sokmaktadır. Özel olarak korunması gereken bu alana bu şekilde vahşi dolgu yapılmasına biran önce son verilmelidir.”

İleride meydana gelebilecek olan tehlikeler konusunda uyarılarda bulunan Doruk: “Bir afet alanını sağlama almak için yapılan çalışmada yeni afetlere davetiye çıkarılmamalıdır. Şöyle ki buradaki vadi boyunca harşite ulaşacak alüvyon şehirde çok daha vahim sel baskınlarına davetiye çıkaracaktır. Bu mahalde vahşice yapılan depolamanın durdurularak stok sahasına taşınması, imalatın her aşamasının da aşırı titizlik ile takip edilmesi sağlanmalıdır. Bir felaket gelmeden önce görevimiz olan uyarıyı yapıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

(Kaynak: Haberin Takası Gazetesi – 3.05.2019)

Aktif kaynak Linki: (https://www.haberintakasi.com/4312-anaat-mhendisleri-odasandan-uyara.html)

HABERE YORUM:

Konunun uzmanı olan İnşaaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Sayın Onur Doruk’un açıklaması dikkate alınmalıdır.

Önemli bir tehlikeyi bertaraf etmek için çalışma yürüten ve diyafram duvar çalışmalarını yapan bri firmanın bu kadar önemli bir konuda hata yapması kabul edilemez. İlgili firmanın şu anda hafriyat döktüğü alan hem tescilli olan Karşıyaka Tabiat Parkı alanıdır. Bu alana hafriyat dökülmesi yasak olması gerekir. Hem de bu hafriyatın ileri zamanlarda doğuracağı kütlesel tehlikedir. Bütün bunlara rağmen, resmi kurumlarca belirlenen hafriyat döküm sahasına hafriyatın dökülmeyip, şehir için en hassas ve müsaadesiz yere dökülmesi hem acilen irdelenmeli, hem de yine acilen engellenmelidir. Bu çok önemli tespitinden dolayu İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Sayın Doruk’u tebrik ediyoruz.

gumushanedenhaber

image_print

HABERLER