İŞ KUR’UN 900 KİŞİLİK KADROSUNA MÜRACAATLAR 23 NİSAN DA BAŞLIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İŞ KUR’UN 900 KİŞİLİK KADROSUNA MÜRACAATLAR 23 NİSAN DA BAŞLIYOR

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2018 - 20:33

Son Güncelleme: 21 Nisan 2018 - 20:33

*Çalışma süresi altı ay.

*Gümüşhane’yee 900 kişilik ödenek tahsis edildi.

*Müracaatlar 23 Nisan 2018  pazartesi günü başlıyor.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hikmet Kaya, Toplum Yararına Program kapsamında Gümüşhane’ye tahsis edilen 900 kişilik kadro ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyledir

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen çalışmak isteyen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Belediyelerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, İl Müftülüğüne, Orman İşletme Müdürlüklerine, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne (Merkez ve İlçeler dahil)  Çevre Düzenlemesi, Ağaçlandırma  ve Kamusal Altyapının Yenilenmesi alanlarında altı  ay süreyle Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İlimize 900 kişilik ödenek tahsis edilmiştir.

Programdan yaralanmak isteyen vatandaşlarımızın Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen veya internet üzerinden müracaat etmeleri gerekmektedir. Programlara müracaatlar 23 Nisan  Pazartesi başlayıp 27 Nisan Cuma günü mesai bitimi sona erecektir.

Programa katılma şartları;

a)Kuruma kayıtlı işsiz olmak; (TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmaması gerekir.                    .

b)18 yaşını tamamlamış,19 yaşından gün almış olmak.

c)Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

d)Öğrenci olmamak; (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç): TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

e)Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

f)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücret miktarının üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

g)Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; ADNKS’de aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.

h)TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Bununla birlikte; katılımcı olarak belirlenen kişilere ait inceleme ve kontrol işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle programlarda yaşanması muhtemel gecikmeyi önlemek için öncelikle Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolünün yaptırılarak programın başlatılması, sonrasında program devam ederken diğer incelemelerin yapılması sağlanır. Yedekten yapılacak başlatmalar ile başvuruların yetersiz olması durumunda Kuruma kayıtlı işsizlerden İl Müdürlüğünce uygun görülen kişilerin programlara gönderilmesi halinde de aynı yöntem uygulanır.

ı)Katılımcının terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğunun tespit edilmesi halinde tespit tarihi itibarıyla geçersiz neden ile programdan çıkışı verilir.

Daha ayrıntılı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabilir.

Hikmet KAYA

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü

image_print

HABERLER