İŞÇİ ÇIKARMAYIN, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURUN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İŞÇİ ÇIKARMAYIN, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURUN

Giriş Tarihi: 01 Nisan 2020 - 21:06

Son Güncelleme: 01 Nisan 2020 - 21:12

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen işletmelere: “İşçi çıkarmayın. Kısa çalışma ödeneği uygulamasına başvuru yapın, bu uygulamada ihtiyacınız olan destek var’’ çağrısında bulundu.

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, yeni tip koron virüs (Kovid-19) salgınından etkilenen işletmelere, çalışanlarını ücretsiz izne göndermek veya  işten çıkarmak yerine ‘kısa çalışma ödeneği’ uygulamasına başvurmaları çağrısında bulunarak, işletmelerin ihtiyacı olan kaynağın kısa çalışma ödeneğinde olduğunu söyledi.

İşletmelere, çalışanlarını korumaları ve istihdamı düşürmemeleri çağrısı yapan Başkan Akçay, “İhtiyacın olan kaynak kısa çalışma ödeneğinde. Kısa çalışma ödeneği başvuruları online olarak alınmaya başlandı. Burada en önemli şart istihdamı korumak ve işçi çıkarmamış olmak. Firma ve ya işletme Türkiye İş Kurumu’nun(İŞKUR) sitesi üzerinden gerekli belgeleri temin ediyor ve doldurarak kısa çalışma ödeneğine başvuruyor. İlgili başvuru süreci tamamladıktan sonra uzmanlar tarafından gerekli incelmeler tamamlandıktan sonra firmanın başvuru şartları değerlendiriliyor. Eğer şartlar sağlanıyorsa  Firmada veya işletmede çalışan sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ı azami 3 ay boyunca işçinin hesabına yatırılıyor. İşletmelerimizin Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşadığı en büyük sorunların başında gelen istihdam yükünü hafifletecek önemli bir destek. Durumu uygun olan işletmeler bu desteğe müracaat etmeli.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI – 01.04.2020

image_print

HABERLER