İsmail Çalık "Gümüşhane'de Yayla Turizmi" Adlı Kitabı tanıttı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İsmail Çalık “Gümüşhane’de Yayla Turizmi” Adlı Kitabı tanıttı

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2021 - 19:19

Son Güncelleme: 27 Aralık 2021 - 19:19

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri Dr. İsmail Çalık, Dr. Ertuğrul Düzgün, Dr.Murat Ödemiş ve Dr. Ayşegül Düzgün tarafından kaleme alınan Gümüşhane’de Yayla Turizmi adlı kitap yayımlanarak okurların istifadesine sunuldu.

Gümüşhane’de Yayla Turizmi kitabının yayımını sosyal medya hesabından duyuran Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı  Dr. İsmail Çalık şunları ifade etti:

“2017 yılında Dr. Ertuğrul Düzgün, Dr. Murat Ödemiş ve Dr. Ayşegül Düzgün ile birlikte hazırladığımız ve benim de yürütücüsü olduğum bilimsel araştırma projesi kapsamında elde edilen verilerden turizm faaliyetlerinin nispeten yoğunlaştığı Gümüşhane Yaylalarını sürdürülebilir turizm bakış açısıyla anlatan, saha araştırması içeren, fotoğraflı bir akademik çalışma ortaya çıkmış oldu.

Bu çalışmanın amacı Gümüşhane Yaylalarındaki turizm faaliyetlerinin paydaşların bakış açısıyla ele alınması, sürdürülebilir turizm kapsamında ortaya çıkan ekonomik, sosyo-kültürel ve çevresel sorunların açıklanmasıdır. Ayrıca diğer bir amacımız Gümüşhane sınırlarında yer alan bahsi geçen yaylaların tanıtımına katkı sağlanmasıdır.

Gümüşhane Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen Gümüşhane Üniversitesi yayınlarından çıkan bu çalışmanın gerçekleşmesinde katkısı bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Halil İbrahim ZEYBEK’e, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal ÇELİK’e, Gümüşhane Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü’ne, finansal destek sağlayan Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne ve basım sürecini yöneten Turizm Fakültesi Dekanlığı ve Sekreterliğine, Kütüphane Dairesi Başkanlığı’na, veri toplama sürecinde değerli bilgilerini esirgemeyen Gümüşhane ve çevre il, ilçe ve köylerdeki tüm katılımcı ve paydaşlara teşekkür ederiz.

Son olarak özellikle fotoğraf temininde katkı sağlayan Orhan KÖSE, Engin DOĞRU, Mustafa AKGÜL, Mustafa Reşat SÜMERKAN, Recep ERGİN, Abdullah EROĞLU, Metin AYDIN, Yüksel YAVUZ, Selami AKSOY, Yusuf EYÜBOĞLU ve Fahri ÇALIK’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Okuyucuların yararlanması açısından kitabı buradan paylaşıyorum.”

https://acikerisim.gumushane.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12440/5531/G%C3%BCm%C3%BC%C5%9Fhane%27de%20Yayla%20Turizmi.pdf?sequence=1&isAllowed=y&fbclid=IwAR1irhL6fS-net9VFih6awPqj9fyb4BASNU4Ij40-5wmd98OeeRoN5PgaFM

image_print

HABERLER