İSTANBUL GÜDEF’TEN ORMAN YANGINLARI AÇIKLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İSTANBUL GÜDEF’TEN ORMAN YANGINLARI AÇIKLAMASI

Giriş Tarihi: 01 Ağustos 2021 - 10:12

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 10:12

İstanbul’da kurulu bulunan Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan ve bütün milletimiz büyük bir üzüntüye boğan orman yangınları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Genel Başkan Demir’in açıklaması şöyledir:

“Türkiye’de 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarıyla mücadele bir kaç gündür devam ediyor. Aynı anda birçok ilde çıkan yangınların nedenleri ise merak ediliyor. Uzmanlar, yangınları insan eli, küresel ısınma, fön rüzgarları ve ormanlardaki yerleşimler olarak dört ana sebep doğrultusunda değerlendirse de İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu  (İSTGÜDEF) olarak bizler bu yangınların özelliklede aynı anda birden fazlada noktalarda başlayan yangınların tesadüfi olamayacağına inanıyoruz. 

Devletimiz bu noktada elbette ki varsa bu caniliği yapanları ülkemizin adeta ciğerlerini hedef alanları bulup ortaya çıkaracaktır. Ancak millet olarak, sivil toplum örgütleri olarak bizler de bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya mecburuz. Yanan ve küle dönen ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilmesi noktasında ve ya dikilmesine destek olunması noktasında azami gayret ve çabanın içinde olabilmeliyiz.

Gün ; Ülkemizi ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da bir ve beraber olma ve birlikte hareket etme günüdür. İstanbul Gümüşhane Dernekler federasyonu (İSTGÜDEF) olarak bizler üzerimize düşen her türlü görevi seve seve yapacağımızın bilinmesini isteriz.  Süreç  sonuçlandığın da ve yangınlar söndürüldüğünde yetkililer ile bir an evvel görüşerek ya mevcutta oluşturulan ağaç dikme kampanyalarına dahil olabileceğimizi ve yahut da  (İST GÜDEF) olarak  müstakil bir ağaç dikme kampanyası başlatabileceğimizi yetkililerimize ileterek üzerimize düşen sorumluğu yerine getireceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygılarımız ile arz ediyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile oluşan yangınlarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Ülkemize büyük geçmiş olsun.”

image_print

HABERLER