İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ HAFIZ MEHMET AKİF ERSOY - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ HAFIZ MEHMET AKİF ERSOY

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2017 - 18:56

Son Güncelleme: 28 Aralık 2017 - 18:56

MURAT UÇAR’IN KÖŞE YAZISI

İstiklal Marşımızın ve Safahat’ın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 20 Aralık 1873 te İstanbul’da doğmuş. 27 Aralık 1936 tarihinde ise yine İstanbul’da vefat etmiştir.

Milli ve dini hassasiyeti ileri seviyede olan bir şahsiyettir. Milli mücadele döneminde şehirleri ve ülkeyi dolaşan Akif, bir mütefekkir ve bir vaiz vasfıyla bağımsızlık şuurunu milletimize anlatmış, yazdığı İstiklal Marşı ile de milletimizin gönlünde silinemeyecek derecede yer edinmiştir.

Akif, şairliğin yanı sıra kuvvetli derecede HAFIZ, Doğu – Batı musikisine ve spora ilgi duyan çok yönlü bir insandı. Çevresindekiler tarafından hoş sohbetli, zeki ve nüktedan bilinen Akif, aynı zamanda dostları arasında verdiği sözleri her şartta tutmasıyla tanınmıştır.

Bir arkadaşı ile birinin önce ölmesi halinde diğerinin onun çocuklarına bakacağına dair sözleşirler. Bu sözden yirmi yıl sonra Akif, geçim sıkıntısı içindeyken bile sözüne sadık kalarak vefat eden arkadaşının çocuklarını evinde evlatlarıyla birlikte yetiştirmiştir.

İstiklal Marşı güftesi için düzenlenen yarışmaya maddi mükâfat sebebiyle katılmamış, kendisinden ısrarla istenmesi halinde İstiklal Marşı’nı yazmıştır.

Kabul edilince alınan meclis kararından dolayı kendisine nakdi mükâfat verilmiş, Akif ise bu parayı bir hayır kurumuna bağışlamıştır.

*****

Allah bize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Allah bize bir daha Çanakkale Savaşı yaşatmasın.

Allah bize bir daha 15 Temmuz Acısı gibi acılar yaşatmasın.

Allah’ım İslam’a ve Müslümanlara yardım et. Devletimizi ve milletimizi iç ve dış hainlerin şerrinden koru.

Milli Şairimiz Akif’i ölümünün 81. Yıl dönümünde rahmetle anıyor ve ruhuna Fatihalar gönderiyoruz.

Allah rızası için EL – FATİHA

 

image_print

HABERLER