Jandarmamız, Gümüşhane – Giresun Karayoluna Özel Önem Veriyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Jandarmamız, Gümüşhane – Giresun Karayoluna Özel Önem Veriyor

Giriş Tarihi: 23 Mart 2024 - 12:05

Son Güncelleme: 23 Mart 2024 - 12:05

Karadeniz sahilini Gümüşhane üzerinden Doğu Anadolu ve İç Anadolu’ya bağlayan önemli karayolu güzergahlarından biri olan Tirebolu – Torul devlet karayolunun darlığı, bol virajlı olması ve yamaçlardan sık sık kaya düşme tehlikesi nedeniyle Gümüşhane Jandarması adı geçen güzergahta denetimlerini sıklaştırdı..

Geçtiğimiz günlerde adı geçen yolda yaşanan tehlikeli araç sollama olayının basında yer alması sonrası Gümüşhane Valiliği konu ile ilgili açıklama  yaptı.

Valilik açıklamasındaki; “Bu güzergâhı kullanan sürücülerin özellikle kış aylarında yolun iki yönlü ve dar olması, yola kaya düşme olaylarının sık yaşanması nedeniyle yol güzergâhında bulunan tehlikeli dönemeçlere yavaş girmelerini, hatalı sollama yapmamalarını, seyir halinde cep telefonu kullanılmaması konularında hassas olmaları önem arz etmektedir. Trafik Jandarma Timlerince Gümüşhane-Giresun Devlet yolu güzergâhında denetimler aralıksız devam emekte olup, sürücülerin bu tür kural ihlalleri, 112 Acil Çağrı Hattına bildirmelerinin, benzer olayların önlenmesinde fayda sağlayacağı değerlendirilmektedir.” ifadeler dikkat çekti.

Gümüşhane Valiliği’nin açıklamasının tamamı şöyledir:

“21.03.2024 günü sosyal medya ve Gümüşhane yerel basınına yansıyan Gümüşhane-Giresun Devlet yolu Budak Köyü yol ayrımı mevkiinde tehlikeli dönemeçte, Giresun istikametinden gelmekte olan çekicinin, önünde seyreden başka bir çekiciyi hatalı olarak geçmesi sonucu, trafik güvenliğini tehlikeye atması ile ilgili haber görüntüsü ihbar kabul edilmiş ve konuyla ilgili tarafımızdan gerekli araştırma ve inceleme başlatılmıştır.

Bahse konu haberdeki görüntü ve PTS kayıtları incelendiğinde kural ihlali yaparak trafik güvenliğinin tehlikeye sokan çekicinin plakası ve olayın tarihi tespit edilmiş, aracın tescil plakasına 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa istinaden Trafik İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlenmiştir.

Bu güzergâhı kullanan sürücülerin özellikle kış aylarında yolun iki yönlü ve dar olması, yola kaya düşme olaylarının sık yaşanması nedeniyle yol güzergâhında bulunan tehlikeli dönemeçlere yavaş girmelerini, hatalı sollama yapmamalarını, seyir halinde cep telefonu kullanılmaması konularında hassas olmaları önem arz etmektedir.

Trafik Jandarma Timlerince Gümüşhane-Giresun Devlet yolu güzergâhında denetimler aralıksız devam emekte olup, sürücülerin bu tür kural ihlalleri, 112 Acil Çağrı Hattına bildirmelerinin, benzer olayların önlenmesinde fayda sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

image_print

HABERLER