Kamerunlu Genç Gümüşhane’de İslâmiyet’i Seçti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kamerunlu Genç Gümüşhane’de İslâmiyet’i Seçti

Giriş Tarihi: 31 Mart 2023 - 18:14

Son Güncelleme: 31 Mart 2023 - 18:20

Gümüşhane Üniversitesi’nde okuyan Kamerunlu  genç, bugün Cuma Namazı’nda Gümüşhane Merkez Mevlana Camii’ne gelerek şehadet getirip İslam’la şereflendi.

Gümüşhane’de özel  bir apartta  kalan ve Kamerun’da  batıl – yöresel dinlerden birine mensup olan  üniversite  öğrencisinin,  Müslüman  oda arkadaşı ile birlikte bir süredir  Mevlana Camii İmamı Nurullah Çelik’le görüştüğü öğrenildi.

İslam’a girmeyi kabullenen Kamerunlu genç,  bugün Cuma namazında imam hutbeyi okurken, arkadaşı ile birlikte Mevlana Camii’ne geldi.  Cemaatin şaşkın bakışları arasında Hoca Nurullah Çelik Kamerunlu genci mihraba çağırdı. İmam Nurullah Çelik, cemaate yaptığı şehadet bilgilendirmesi sonrası Kamerunlu genç, İmam Nurullah Çelik’in söylediklerini tekrarlayarak şahadet getirip İslam’la şereflendi.

İmam Nurullah Çelik, şehadet sonrası Kamerunlu genci tebrik edip Şamil adını verdi.   Kamerunlu gencin Şehadet getirmesi ve İslam’la şereflenmesine şahit olan cami cemaati ise duygulu anlar yaşadı.

Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Gümüşhane  İl Müftüsü Hüseyin Gün, konudan haberi olduğunu belirttikten sonra, “Kamerunlu kardeşimizin şehadet haberi bizi çok sevindirdi, çok mutlu olduk. Rabbimize şükrettik. Müftülük olarak ileriki günlerde bu kardeşimize “ihtida” programı düzenleyeceğiz. Şehadet getirip Müslüman olan bu kardeşimize başta yüce Kur’an’ımız olmak üzere çeşitli hediyeler takdim edip tebrik edeceğiz. Allah mübarek etsin.  Bu şehadete vesile olan Mevlana Camii imamımız Nurullah Çelik Hocamızı da ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

image_print

HABERLER