KARAER MAHALLESİ TOPLANTISINDA BU SORUNLAR KONUŞULDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KARAER MAHALLESİ TOPLANTISINDA BU SORUNLAR KONUŞULDU

Giriş Tarihi: 08 Ocak 2020 - 22:20

Son Güncelleme: 19 Ocak 2020 - 11:30

Vali Taşbilek, kendisinin de ikamet ettiği Karaer mahallesi vatandaş toplantısına  başkanlık Yaptı.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı tüm mahallelerde vatandaşlarla görüşme toplantıları devam ediyor.

14 mahallesi olan Gümüşhane merkez ilçede daha önce altı mahallede toplantı düzenleyen Vali Taşbilek 7. Toplantısını 8 Ocak 2020 Çarşamba günü Gümüşhane’de kendisinin de ikamet ettiği mahalle olan Karaer mahallesi sakinleri ile yaptı.

Karaer Mahallesi sakinleri ile yapılan toplantı 15 Temmuz Zafer Meydanında bir çay ocağında gerçekleşti.

Toplantıya Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, Karaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurtman, Muhtarlar Dernek Başkanı Gürbüz Demir, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Taşbilek toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün benim de sakinleri arasında yer aldığım Karaer Mahallesi’nde sizlerle toplantı yapıyoruz. Bu toplantılarda hem sizinle tanışmak hem de bize iletilmesi gereken sorunları birinci ağızdan dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Herkesin derdine çözüm üretmek istiyoruz. Çözemediklerimizi de  ilgili kurumlara iletebilmek istiyoruz” dedi.

Mahalle muhtarı Mehmet Kurtman yaptığı konuşmada Mahallesinde toplantı yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra mahalle olarak en büyük sıkıntılarının birisinin mahallede ilkokul olmayışı olduğunu anlatarak: “Bu ilkokul sorununun çözülmesini istiyoruz. Ayrıca kütüphane altındaki kayalık alandan kopmalar meydana geliyor, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde trafik sorunlarımız var” dedi.

Muhtar Kurtman’ın okul talebine Vali Taşbilek, bu eğitim öğretim yılında il merkezindeki okullarla ilgili yeni bir planlama yapacaklarını söyledi.

Toplantıda Karaer mahallesi sakinleri tarafından gündeme getirilen sorunlar ise şunlar oldu:

1-Karaer mahllesine acil bir ilkokul yapılması.

1- Atatürk caddesinin yayalaştırılması ve taşıt trafiğine kapatılması.

2-İnsan sağlığı için ciddi tehlike oluşturan Karaer mahallesindeki ve şehir merkezindeki baz istasyonlarının kaldırılması.

3- Kütüphane yanından geçen derenin ıslah edilmesi.

4-Kütüphane alt yamacından kopan kayalar sorununa çözüm bulunması.

Vali Taşbilek, toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine talimat vererek, iletilen şikayet ve taleplerin çözüme kavuşturulmasını istedi.

Toplantıda vatandaşlar tarafından dile getirilen tüm istek ve şikayetler Valilik görevlileri tarafından not alındı. Tüm istek, öneri ve şikayetlerin resmi yazı ile ilgili kurum ve kuurluşlara iletileceği öğrenildi.

image_print

HABERLER