KARDİYOLOJİ UZMANI DR. EMRAH ACAR VE GÜMÜŞHANE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KARDİYOLOJİ UZMANI DR. EMRAH ACAR VE GÜMÜŞHANE

Giriş Tarihi: 09 Aralık 2019 - 8:15

Son Güncelleme: 07 Aralık 2019 - 16:31

İnsan hayatına ve sağlığına hizmet eden doktorluk mesleğinin mensubu sayın doktorlarımız ülkemizde her zaman saygın bir yere sahiptirler.

Çok yoğun olarak hastalıklarla iç içe olunan günümüzde hemen hemen her gün her evimizde sağlık konuşulur, hastalık konuşulur, doktorlar konuşulur…

Günümüzde hastasız ve hastalıksız ev yok gibidir. Hemen hemen her evde yeni doğanından en yaşlısına kadar mutlaka bir veya daha fazla hastanın bulunduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bunca teknolojiye ve ilmi gelişmeye rağmen, bunca sağlık çalışanına, bunca doktora rağmen hastalıklarda ve hasta sayılarında gerileme olmayınca devletimiz de artık devasa hastane kompleksleri yapmaya başladı. Yani hastalıklardan kurtuluş yok… Hastalıklardan kurtuluş olmayınca doktorlarımız da adeta evlerimizin birer ferdi durumuna geldiler.

Hastalıklar insanlara nev-i şahsına münhasır bir hassasiyet ve duygusallık verdiği için hastalar da hasta yakınları da “hastalık” anlarında diğer zamanlara rağmen çok daha farklı oluyorlar, çok daha zayıf oluyorlar. Bu nedenle hastanelerde doktorların veya diğer sağlık çalışanlarının kendileri ile çok daha yakından ilgilenmesini istiyorlar.  Ama, her gün yüzlerce hasta ile muhatap olan doktorlarımızın yorgunluğu bu ilginin her zaman istenen seviyede olmasını engelleyebiliyor.

Evinde bir tek hastası ile yarım saat bile ilgilenemeyen, yorulan ve strese giren hasta yakınları bu konuda empati yaparak doktorlarımıza hak vermelidirler. Her gün yüzlerce hasta ile hemhal olmak kolay bir iş değildir.

İnsanımız en yakını ile paylaşamadığı mahrem bilgilerini bile ancak doktorlarımız ile paylaşıyorsa doktorlarımıza ve doktorluk mesleğine saygı ile yaklaşmak hepimiz için vicdanî bir görev olmalıdır. Bu vesile ile Gümüşhane ilinde bizlere hizmet veren unvanlı – unvansız tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Yüce Allah’ın koyduğu “Ölümün öldürülemeyeceği, her nefsin ölümü tadacağı” gerçeği üzerine dizayn edilmiş olan bu dünyada doktorlarımızdan takatlerinin üzerinde beklentilere girme hatasının da işlenmemesi gerekir. Onlar, Allah’ın vereceği sağlık ve şifaya vesile olmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama ölüm gerçeğinin de çaresi yok… Bu teslimiyet içinde olunması ve doktorlarımızın görevlerine bu kırmızı çizgiden bakılması da bir kulluk görevidir. 

KARDİYOLOG UZMAN DR. EMRAH ACAR 

Bazı doktorlarımızın hasta ve hasta yakınları ile ilgisi ve diyalogları belki diğerlerinden farklı olabiliyor. Bugün; hasta ve hasta yakınları ile kurduğu diyaloglarla Gümüşhane’de iz bırakan, farkındalık oluşturan bir doktorumuzdan, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Sayın Emrah Acar’dan da söz etmek istiyorum.

Gümüşhane’nin küçüklüğü bazen üzüntülerin de mutlulukların da bir anda şehrin her tarafına yayılmasını sağlar. Bu bağlamda  Sayın Dr. Acar’ la  ilgili hasta ve vatandaş memnuniyeti sürekli bu şehirde konuşulan bir konu olmuştur. Hatta bir ara Emrah Bey’in bir başka şehre tayinle gideceği sözleri bile vatandaşı rahatsız etmiş, Emrah Bey’in Gümüşhane’den gitmemesi için çareler arar olmuşlardır.

Hemen hemen her hastasına ve hasta yakınına karşı güler yüzü, sempatik karşılaması, hal hatır sorması, elini uzatıp tokalaşarak gösterdiği samimiyet, teşhislerini ve yönlendirmelerini kararlılıkla ve hastalara güven vererek yapması belli ki Doktor Emrah Bey’in Gümüşhane’de sevilmesine neden olmuş.

Biz millet olarak bu samimiyeti çok seviyoruz. Halimizin,  hatırımızın sorulması, elimizin sıkılması, geçmiş olsun denilmesi bizi son derece memnun ve mutlu ediyor. Yani işin özü hastalarımız; doktorlarımızın hastalıklardan önce kendilerini görmesini, fark etmesini istiyorlar. Sayın Emrah Acar Bey  bu ayrıntıyı yakalamış olmalı ki hastalığa değil hastaya odaklanıyor. Bu yüzden de Gümüşhane’de bir sevgi, saygı ve güven hâlesi oluşturmuş.

2017 yılında Gümüşhane ilinde yılın doktoru da seçilmiş olan Emrah Bey gibi sağlık camiamızın diğer değerli doktorlarını da köşemizde ilerleyen günlerde nasip olursa yazmaya devam edeceğiz. Çünkü  marifet iltifata tabidir. Gümüşhane’ye hizmet eden her doktorumuz her türlü takdirin üstündedir.

Bu vesile ile Gümüşhane kamuoyunda bıraktığı güzel intibalar için Gümüşhane Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Sayın Emrah Acar’a Gümüşhaneliler adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER