KAVŞAK AYNALARINI KIRANLAR VE ÇALANLAR KİMLER? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KAVŞAK AYNALARINI KIRANLAR VE ÇALANLAR KİMLER?

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2018 - 12:27

Son Güncelleme: 08 Aralık 2018 - 12:27

Gümüşhane merkez ilçeden Eski Gümüşhane (Süleymaniye mahallesi) ne giden ana asfalt yol üzerinde 3 tehlikeli kavşakta 3 ayrı kavşak dönüş  aynası yer alıyor.

Trafik, can ve mal emniyeti açısından çok önemli olan bu üç aynadan biri yerinden tamamen sökülerek alınmış, bir diğeri kırılarak kullanılmaz hale getirilmiş, üçüncü ayna ise yerinde sağlam duruyor.

Yol güzergâhında Meteoroloji Müdürlüğü ve Kur’an Kursu binasının bulunduğu bölgenin altındaki keskin virajda yer alan dönüş aynası, dikili olduğu plastik kaptan çıkarılarak alınmış, Kur’an Kursu binasının yan tarafındaki derin kavşakta bulunan ayna ise taşla parçalanarak kullanılmaz hale getirilmiş.  Süleymaniye mahallesinin girişindeki keskin virajda bulunan ayna ise şimdilik sağlam.

Gümüşhane’nin önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Süleymaniye mahallesi yolunda bu önemli aynalara zarar vererek kamu malını kullanılmaz hale getirmek hem kanunen hem de ahlaken suçtur.

Kavşak dönüş aynalarının tahrip edilmiş halini gören vatandaşlarımız bu yapılanların Gümüşhane ve Gümüşhanelilere yakışmadığını belirterek suçluların bir an önce bulunarak verdikleri zararın suçlulardan tazmin edilmesini ve suçlulara gereken cezai işlemin uygulanmasını istediler.

(FOTOĞRAFLAR 7.12.2018 TARİHİNDE ÇEKİLMİŞTİR)

 

image_print

HABERLER