KAYMAKAM KAFKAS, DERİK’E DUA ZIRHI İLE UĞURLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KAYMAKAM KAFKAS, DERİK’E DUA ZIRHI İLE UĞURLANDI

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2016 - 11:29

Son Güncelleme: 24 Kasım 2016 - 11:29

11 Kasım tarihinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Mardin Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine, kendi isteğiyle Derik Kaymakamlığı görevine atanan Torul Kaymakamı Hakan Kafkas Gümüşhane’den dualarla uğurlandı.

Kaymakam Hakan Kafkas için 22 Kasım 2016 Saı günü görev yaptığı Torul İlçesinde yapılan uğurlama töreninden sonra, 23 Kasım 2016 Çarşamba günü de Gümüşhane protokolü tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

Zigana Dağı’nda düzenlenen programa, Gümüşhane Vali Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan ve eşi Nazlı Turan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ve eşi Kübra Kafkas, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Turan Soğukoluk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar,İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Dernek Başkanı Gürbüz Demir katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Hakan Kafkas’ın kendi isteği ve iradesiyle Mardin’in Derik ilçesine tayinini istediğini hatırlatan Vali Okay Memiş; “Bu vesile ile bölücü terör örgütünün hedefi olan ve görevi esnasında şehit düşen değerli Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizler de o bölgede görev yaptık. Bu bölgeler terörle mücadelenin üst düzeyde yürütüldüğü bölgeler. Ancak devlet olarak bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz olmamıştır. Bizim devlet olarak o bölgenin vatandaşlarıyla hiçbir sorunumuz olmamıştır. Ancak bölücü, hain terör örgütüyle her zaman işimiz olmuştur ve mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Kardeşimiz haince bir tuzak sonucu şehit oldu. Ancak başka bir yiğit Türk evladı kendi isteğiyle o bölgeye tayinini istedi. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Torul ilçesinde bugüne kadar yaptığı çalışma ve hizmetlerden dolayı da Gümüşhane Valisi olarak kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel çalışmaları vardı. Biz kendisinden son derece memnun ayrılıyoruz. Eşiyle birlikte orada da hayırlı hizmetler yapmasını diliyoruz. Hakan Kafkas kardeşimizin burada gösterdiği performansı Mardin Derik’te de göstereceğine olan inancım tam. Kendisine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise yaptığı konuşmada, Hakan Kafkas’ın kutsal bir görevi ifa etmek üzere kendi istek ve arzusuyla bu göreve talip olduğunu belirterek, “Son derece başarılı, gayretli, özverili ve bulunduğu yerin hakkını verme gayreti içerisinde olan bir arkadaşımız. Normalde Torul’daki görevi daha da devam edecekti. Milli bir duruşla, kendi isteği ve Bakanlığın uygun görmesiyle Derik Kaymakamlığına atandı. Bu bir bayrak nöbeti, vatan görevidir. Derik halkı için, milletimiz için, ülkemiz için çok güzel görevler yapacağına inanıyorum. O canım memleket Derik’te terör örgütü hayatı sıkıntılı bir hale sokuyor. Ülkede huzuru bozmak için bu işi yapıyorlar. Ama bu işi biz düzelteceğiz. Öyle de düzelteceğiz, böyle de düzelteceğiz. Bizim başka herhangi bir alternatifimiz yok. Bunun için fedakâr arkadaşımızı tebrik ediyorum. Allah, hayırlı uğurlu eylesin. Oradaki görevini de kazasız belasız layıkıyla yerine getirir inşallah.” dedi.

Gümüşhane Valiliği’nden ayrılarak Trabzon Valiliği görevine başlayalı 5 aylık bir sürenin geçtiğini de kaydeden Trabzon Valisi Yücel Yavuz; “Gümüşhane ile birlikte çok farklı bir yol haritasını birlikte çizelim istiyoruz. Trabzon ile Gümüşhane dinamiklerini bir araya getirmek istiyoruz. Her alanda bunun altyapısı oluşmuş durumda. Ekonomik, kültürel ve sosyal durumda zaten entegre olmuş durumdayız. Yakında temel atma töreni yapacağımız Zigana Tüneli bu bölgenin belki de talihini değiştirecek muazzam bir projedir. Sayın Başbakanımız Trabzon’da ifade ettiler, 14 bin 500 metre çift tünel ki 29 kilometre uzunluğunda bir tünel. Bütün sıkıntılara rağmen yatırımlarımız gaz kesmeden devam ediyor. Zigana Tüneli zamanından önce bile bitebilir. Bölgenin denize açılımı, sahilin en dinamik bandına Gümüşhane ve Bayburt kavuşacak ve muazzam bir ekonomik aktivasyon sağlanacak. Trabzon tarafından bakınca Gümüşhane’mizin kıymeti daha çok anlaşılıyor. Muazzam bir potansiyelimiz var. Her yönüyle değerlendirilmesi gereken, hem tarihi, hem kültürel ve hem de insan kaynağı açısından bir potansiyelimiz var.” diye konuştu.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise, resmi ayrılışını yaptığını ve Cuma gününe kadar Torul’dan ayrılacağını kaydederek, “Torul’da çok güzel insanlarla tanıştım. Burada kaldığım süre içerisinde de elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Sayın Yücel Yavuz ve Sayın Okay Memiş Valilerimle çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İki Valimden de çok şey öğrendim. Kendilerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hangi değerlerle yetişmişsek ona göre karar verdik. Tamamıyla içimizdeki sesi dinleyerek oraya gitme talebinde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Derik ilçesine gitme talebinde bulunan mülki idare amirinin sadece kendisi olmadığını öğrendiğini hatırlatan Hakan Kafkas, “Belki de Derik’e gitmek isteyen onlarca, yüzlerce mülki idare camiasından arkadaşımız, abilerimiz var. Belki ilk ben ya da en çok ben istediğim için olsa gerek bize nasip oldu. Beni arayan çok sayıda kaymakam arkadaşımız ‘Keşke biz gitseydik’ dediler. Mülki idare camiası adına bu çok sevindirici bir şey.  Ben sadece bayrak nöbetine devralmaya gidiyorum. Safitürk abimize de çok üzüldük. Derik’te elimizden geldiği kadar, Kürt kardeşlerimize, bütün kardeşlerimize hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız. Derik’te terör örgütünün kucağındaki vatandaşlarımızı kurtaracağız. Hazreti İbrahim’in ateşini söndürmek için su taşıyan karınca misali olacağız. Bizde aynı duygularla gidiyoruz. Sizlerin dualarıyla da başarılı olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Programın sonunda Sayın Vali ve diğer davetliler tarafından Torul Kaymakamımız Hakan Kafkas’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER