Kazıkbeli yaylasında Vali Taşbilek'ten birlik mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kazıkbeli yaylasında Vali Taşbilek’ten birlik mesajı

Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2019 - 15:25

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2019 - 15:31

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyü sınırlarında bulunan Kazıkbeli Yaylası’nda geleneksel olarak düzenlenen şenliğe, sisli ve yağmurlu havaya rağmen Gümüşhane ve Giresun’dan çok sayıda vatandaş katıldı.

21 Temmuz 2019 Pazar günü Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle başlayan şenlikte, kemençe eşliğinde horon oynayan vatandaşlar, eğlenceli zaman geçirdi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şenlikte yaptığı konuşmada, vatandaşlarımızla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Güzel yaylalarımız bizim gözbebeğimiz. Kadimden gelen güzel geleneklerimizi, insanımız yaşatıyor. Bu özellikli kültürümüzün en özel parçalarından bir tanesi de şenliklerimiz. Buraya Gümüşhane, Giresun ve diğer çevre illerimizden gelen değerli misafirlerimizi burada Gümüşhane olarak misafir etmek bizim için onur ve gururdur. Şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Allah birliğimize ve beraberliğimize vesile kılsın inşallah” dedi.  

Şenliğe Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER