KELKİT AK PARTİ'DE TOPLU İSTİFA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KELKİT AK PARTİ’DE TOPLU İSTİFA

Giriş Tarihi: 18 Ocak 2019 - 15:08

Son Güncelleme: 18 Ocak 2019 - 15:08

Gümüşhane’nin en büyük ilçesi Kelkit’te AK Partili Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Akif Turan, AK Parti Kelkit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa Topçu, AK Parti Kelkit İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Topuz ve AK Parti Kelkit ilçe teşkilatı, gençlik kolları ve kadın kollarının tüm üyeleri 18 Ocak 2019 Cuma günü yaptıkları basın açıklamasıyla AK Parti’den istifa ettiklerini açıkladılar.

BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL YILMAZ; KELKİTLİLERİN İSTEĞİ İLE 31 MART SEÇİMLERİNDE BAĞIMSIZ OLARAK SEÇİME GİRECEĞİNİ AÇIKLADI

AK Parti genel merkezi tarafından 31 Mart 2019  yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile AK Parti Kelkit ilçe teşkilatı ve Kelkitli vatandaşların katıldığı basın açıklaması 18 Ocak 2019 Cuma günü Kelkit belediyesi önünde yapıldı.

İlk konuşmayı yapan AK Parti Kelkit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa Topçu şunları söyledi

“Parti içerisinde görev alsak ta almasak ta biz her zaman Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve onun davasına gönülden bağlıyız. Genel Merkezimizin Kelkit için seçtiği Belediye Başkanı ile kesinlikle bir sorunumuz yoktur. Kelkit ikiden büyüktür”

AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Akif Turan yaptığı konuşmada şunları söyledi

“AK Parti Kelkit ilçe teşkilatımız Devlet Başkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlıdır. Bu bağlılığını her seçim sonucunda elinden geleni ortaya koyarak göstermiştir. Beraber çalıştığım bütün arkadaşlarım dava şuuruyla hareket etmiş, birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar gelmiştir. Bütün her kesimde insanların gönüllerine köprüler kurduk. Vatandaşlarımızla kurduğumuz bu gönül köprüsünü milletvekillerimiz ve il başkanımızla kuramadık. Kelkit, siyasi hırsların kurbanı olmuştur. 31 Mart seçimlerine giderken genel merkezimizin ortaya koyduğu kriterler yok sayılmıştır. Kamuoyu yoklamaları, temayül yoklamaları ve Belediyemizin hizmetleri görmezlikten gelinmiştir. Aday belirleme sürecinde siyasi kaprisler, nefsi istekler öne çıkmış, teşkilatımızın görüşleri dikkate alınmamış, adil bir şekilde değerlendirme yapılmamıştır. Bütün bu sebeplerden dolayı AK Parti Kelkit ilçe teşkilatındaki görevlerimizden istifa ediyoruz”

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın Konuşması

Son olarak konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bir dönemde, çözümün ve çarenin ışığı olarak doğan Ak Partimizin bir neferi olarak yola çıktık. 2002 yılından itibaren Kelkit’in her karışına hizmet götürmek, ülkemizin refah ve kudretine gücümüz nispetinde katkı yapmak için gece gündüz çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın millete adanmış çizgisinden şaşmadık. Makamları ve mevkileri değil davamızın ideallerini üstün tuttuk. Cumhurbaşkanımızın ilke ve öğretileri doğrultusunda milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadık. Siyaset dışı yollara tevessül edenlere her seçim döneminde hak ettikleri cevabı verdik. Yerelde hizmetimiz devam ederken ülkemizin genel meselelerine de sırtımızı dönmedik. Milli menfaatlerimizin öne çıktığı her meselede Kelkit halkı ile birlikte ağzında su taşıyan karınca misali gayret ettik. Milletimizin derdiyle dertlendik, huzuru ve mutluluğuyla mesut olduk.”

“Demokramizi, milli bekâmızı ve hususiyetle de sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan 15 Temmuz hıyanetinde halkımızla birlikte siper olduk. İnandığımız ve adandığımız davanın emrinde hiç durmadan çalıştık. Her seçimden en üstün başarıyla çıkmanın gurunu bizlere lütfeden halkımıza layık olmaya çalıştık.”

“Kelkitin sokaklarından caddelerine, mahallelerinden köylerine kadar hizmet götürdük. Mukaddes bir yüke hamal olduğumuzun şuuruyla “ben” değil “biz” dedik. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördük. Bugün şükrederek görüyoruz ki halkımız, insanımız asil karakterinden gelen bir kadirşinaslıkla yapılan hizmetlerin ve gönül dostluğunun vefasını göstermektedir.  Biz de halkımızdan gelen talep ve feryada kayıtsız kalamayız. Uğradığımız haksızlığı ve Kelkit halkına yapılan bu vefasızlığı duyurmanın maalesef başka yolu kalmamıştır. Bu bir feryattır. Milli iradenin üstünde hiç bir güç, hiç bir entrika, hiç bir hile, hiç bir desise ve ego tanımadığımıza dair bir feryattır. En başta Kelkit halkının maruz kaldığı bu haksızlığı en yüksek makamlara duyurmak, 7’den 70’e vefakar ve cefakar insanların omuzlarında yükselmiş bir davaya yapılan  kötülüğü göstermek için aldığımız kararı siz kıymetli halkımız ile paylaşıyoruz.  Kelkitimize reva görülen bu haksızlığa ve buna karşılık halkımızın yükselen tepki ve talebine istinaden partimizden istifa ediyorum.”

“Gönlümüz buruk olsa da başımız dik ve vicdanımız rahattır. Kelkit’in bize lütfettiği emanete hıyanet etmedik. Şahsi hırs, kin ve küçük hesapların adamı olanlar ise hesabını yine millete verecektir. Kelkit’in meydanları, yiğit ve asil insanları koltuğunun esiri olup, gözlerini karartan nicelerini tarihin siyasi çöplüğüne göndermiştir. Şimdi onların isimleri bile hatırlanmaz bilinmez. Ama Kelkit’e zerre hizmeti geçmiş olan teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ve vekillerimiz her daim hayırla yad edilmektedir. ”

Bugüne kadar bizimle her an birlikte yürüyen, hizmet kervanının asıl sahipleri olan parti teşkilatlarımıza, her yaştan ve kesimden seçmenlerimize, gurbet ellerde geçim derdindeyken bile öz yurdunu, öz vatanını unutmayan Kelkit sevdalısı, gurbetçilerimize, kendini ilçemize ve ülkemize hizmet etmeye vakfetmiş bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.”

“Kelkit’e hizmet için bağımsız aday olarak yolumuza devam edeceğimizi de ilan ediyoruz.”

“Cenab-ı Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun.”

image_print

HABERLER