Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’dan Örnek Davranış - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’dan Örnek Davranış

Giriş Tarihi: 29 Nisan 2024 - 18:06

Son Güncelleme: 29 Nisan 2024 - 18:06

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nin  AK Partili yeni Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, belediye başkanı olarak her ay alacağı huzur hakkından feragat ettiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada Kelkit Belediyesi Personel Limited Şirketi’nin yöneticisi olarak kanunda da yeri olan ‘huzur hakkı’ parasından feragat ettiğini duyuran Yılmaz, bu karar ile birlikte her ay belediyeden alacağı 17 bin TL tutarındaki huzur hakkı parasını bundan sonra belediye bütçesine bağışlayacak. 

Başkan Yılmaz, “Sevgili Hemşerilerim, Belediyemizin Personel Limited Şirketi’nin yöneticisi belediye başkanıdır. Bu kapsamda başkana aylık olarak ‘huzur hakkı’ ödenir. Bu yasal, legal ve mevzuata uygun bir durumdur. Kanunda yeri vardır ve ülkemizdeki birçok belediyede bu uygulama mevcuttur. Ancak şahsım olarak bu hakkımdan feragat ettiğimi, aylık 17 bin lira tutarındaki huzur hakkı ödemesini belediyemizden almayacağımı, bu paranın belediyemiz bütçesinde kalacağını halkımıza duyurmak isterim. Heyecan ve şevkle Kelkit’e hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

image_print

HABERLER