KELKİT BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL YILMAZ’I TEBRİK EDİYORUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KELKİT BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL YILMAZ’I TEBRİK EDİYORUM

Giriş Tarihi: 16 Nisan 2018 - 8:15

Son Güncelleme: 14 Nisan 2018 - 18:07

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Bugünkü yazı konumuz Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz olacak.

Belediye başkanı seçilmezden önce tanıdığım Sayın Ünal Yılmaz, sivil hayatında herkesin sevip saydığı, mütevazi kişiliği ve güler yüzü ile insanların tanımaktan ve arkadaş olmaktan hep mutlu olduğu “Tek fotoğraflı” bir hemşerimizdir.

“Tek fotoğraflılık”  tabirini çok önemsiyorum. Tek fotoğraflılık; durum, zaman ve imkânlara göre değişmeyen kişilik sahipleri için kullanılan çok nâdide bir ifadedir. Sayın Yılmaz da bu özellik hep olmuştur.

Makamlar, paralar ve dünyanın pek çok hali insanları değiştirir. Bu cazibeli imkânlara sahip olup da değişmeyen çok az insan vardır. İşte Sayın Yılmaz da değişmeyenlerden biridir.

Sayın Yılmaz, Kelkit belediye başkanı olmadan önce ne ise, sonra da aynı kalmış, mütevaziliğini, samimiyetini, halk adamlığını hiç bırakmamıştır. İnsanlara tepeden bakmadı, insanları küçümsemedi ve belediye makamını değişik amaçlarla kullanmadı.

Sayın Ünal Başkan geçen hafta başı 9 Nisan 2018 pazartesi günü Kelkit’te bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya biz de katıldık. Toplantıda geride kalan dört yılı değerlendirdi. Kelkit’in alt ve üst yapısındaki yenilikleri anlattı. Hepsi de çok önemli çalışmalar. Ama asıl önemli olan bunlardan da öte diğer anlattıkları idi…

Başkan Yılmaz, başında bulunduğu belediyenin “adalet” kavramı ve uygulamasını anlattı. “Belediye olarak her esnaftan âdil ve eşit olarak alışveriş yapıyoruz” dedi. “Kimsenin hakkını kimseye yedirmiyoruz.” dedi.” Faturasını getiren esnafın parasını hemen ödüyoruz, esnafı mağdur etmiyoruz” dedi. “Kamusal uygulamalarda ise hiç kimseye ayrıcalık yapmıyoruz, herkes alınan kararlara ve kurallara uymak zorunda, uygulamanın istisnası yok” dedi.

İşte önemli olan da bu olsa gerek. Adalet, eşitlik ve şeffaflık…

Başkan Yılmaz, Kelkit’te bunu başarmış. Bütün yaptığı icraatlarını “adalet” anlayışı içinde ve “şeffaflık” prensibi içinde yapıyor. Bir belediye başkanı bu önemli değerleri baş tacı yapıyorsa orada çağ atlanmış demektir. Bu güzel anlayış ve uygulamayı biz de tebrik ediyoruz.

Siyasi düşüncesi, inanç düşüncesi veya sosyal statüsü ne olursa olsun insanlarımız yönetimlerden ve yöneticilerden “adaletli ve şeffaf uygulamalar” bekliyor. Kelkit Beledi-yesi ve Sayın Başkan Yılmaz bunu başarmış.

İnsanımız kendisine değer verilmesini istiyor. Kendisine üstten bakılmasını istemiyor. Kendisi ile konuşulmasını, kendisinin dinlenmesini, kendisi ile dertleşilmesini istiyor ve en önemlisi de kamu işlerinde ayrımcılık yapılmasını istemiyor. Bütün bu güzel uygulamalar ziyadesiyle Başkan Ünal Yılmaz’ın belediyesinde var.

Başkan Yılmaz’ın, Kelkit Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinden başlattığı e-belediye uygulamaları ise vatandaşı rahatlatacak güzel hizmetler. Bunların e-devlet’e de taşınması gerekir.

Sayın Başkan Ünal Yılmaz’ın tüm şeffaflığına rağmen, Kelkit Belediyesi’nin internet sitesinde meclis ve encümen kararlarını göremedim. Başkan Yılmaz’ın “şeffaflık” adına bir an önce meclis ve encümen kararlarını da tüm detayları ile internet sitesine koyması gerekir.

Bir diğer konu da Sayın Başkan Ünal Yılmaz’ın Kelkit’te artık kent konseyi kurulmasına öncülük etmesidir.

Ünal Yılmaz gibi profesyonel bir belediye başkanının ilçesinde kent konseyi olmaması bir noksanlıktır. Sayın başkanımız inşallah kanunen kurulması zorunlu olan kent konseyinin en kısa süre içinde kurulmasını sağlar.

Halkın gönlüne giren Sayın Yılmaz’ı tekrar tebrik ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER