Kemalettin Hoca’dan Örnek Bayrak Sevgisi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kemalettin Hoca’dan Örnek Bayrak Sevgisi

Giriş Tarihi: 18 Temmuz 2022 - 0:10

Son Güncelleme: 18 Temmuz 2022 - 8:21

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 18.07.2022

Şanlı Bayrağımızın Rüzgârdan Açılan Dikişini Kendi Elleri İle Onardı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı,  23. 24. ve 25. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekilli Hemşerimiz Prof.Dr. Kemalettin Aydın evinin bahçesindeki rüzgârdan dikişleri açılan bayrağımızı kendi elleri ile onararak tekrar bayrak direğine çekti. 

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kemalettin Hoca, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Rüveyda Usta’nın sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Memleketim olanTorul Zigana’da bir evim var. Burada evim var olduğundan beri,  evimin bahçesinde  bayrak direğinde sürekli  şanlı bayrağımız dalgalanmaktadır. Dünyanın en güzel bayrağı olan Türk bayrağı  evimin bahçesinde dalgalandıkça ben bundan büyük mutluluk ve huzur duyuyorum.

Her sene bayrağımı yenilerim. Kurban Bayramı vesilesi ile geldiğimde, Ramazan Bayramı’nda yenileyerek astığım bayrağın ucunda dikiş yerlerinden  açılma olduğunu gördüm. Müdahale edilmezse daha çok açılıp yıpranacak durumdaydı. Elbette yeni bayrak alacak imkânımız var. Ama, bayrağımızın eskisi de yenisi kadar bizim için önemlidir. Tüm Türk milleti için de bu böyledir.  Evdeki bayrağın rüzgârdan açılan dikiş kısmını tamir etmek için kolları sıvadım. Öğrencilik yıllarından kalan alışkanlıkla yemeğimizi, çayımızı kendimiz yaptığımız gibi iğne ile dikilecekleri de dikme alışkanlığımız var. Bu nedenle başka kimseye yük etmeden evdeki iğneyi ve ipliği alarak güzel bayrağımızın açılan yerlerini tamir edip yeniden göndere çektim.  Benim evim Zigana’da bir tepe noktadır. Çevrede hemen hemen her yerden görünür. Şanlı bayrağımızın böyle tepe bir noktada dalgalanması  bana da, aileme de, hemşehrilerime de huzur veriyor.  Yüce Rabbimden duam şanlı bayrağımızın kıyamete kadar gökyüzünde dalgalanmasıdır.”

Bayrak onarımının ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümüne denk geldiğini ifade eden Kemalettin Aydın, “15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişiminde  vatanımıza göz koymak isteyenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir işaretiyle şanlı bayrağımızla meydanlara çıkan kahraman milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. O bakımdan bayrağımız bizim için çok önemlidir. Allah’ın izni ile bu bayrak, hiçbir zaman yere inmeyecek, hep göklerde dalgalanacaktır.” Rüveyda Usta

image_print

HABERLER