KOCAELİ’DE GÜMÜŞHANE TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KOCAELİ’DE GÜMÜŞHANE TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 28 Eylül 2019 - 11:14

Son Güncelleme: 28 Eylül 2019 - 11:21

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen 2.Gümüşhane Tanıtım Günleri etkinliği devam ediyor.

Uluslararası Fuar Merkezi’nde 26 Eylül 2019 Perşembe günü başlayan Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin resmi açılışı protokolün yoğun katılımıyla yapıldı.

Tanıtım günleri 4 gün sürecek ve Pazar günü sona erecek. Gümüşhane Tanıtım Günleri kapsamında birçok yöresel ürün stantlarda sergileniyor.

PROTOKOLDEN GENİŞ KATILIM

Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin resmi açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, İlyas Şeker, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve Kocaeli ve Gümüşhane’den çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı, sivil ve kamu kurumu yetkilisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MUTLULUK DUYUYORUZ

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Köksal Kara programın açılış konuşmasında: “Yöresel ürünlerimizle bu memlekette yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci tanıtım günleri etkinliğimizi yapıyoruz. Büyükşehir Belediye başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Amacımız sizlere yöresel ürünlerimizi tanıtmaktır” dedi.

KURUMLARIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR

Köksal Kara’nın ardından kürsüye gelen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen: “Gümüşhane’den altın kalpli insanların şehrinden sizlere selam getirdim. Geçtiğimiz gün yaşanan depremden beri hepimiz biraz üzgünüz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Buradaki hemşerilerimizle birlikte bu programı gerçekleştiriyoruz. Kurumlarımız şu anda nezih ortamda kültürümüzü sizlere yansıtıyor. Emeği geçen sayın bakanımız Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOCAELİ HUZURUN BAŞKENTİ

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Biz zenginliklerimizle Türkiye’yiz. Bizlere düşen bu zenginliği yaşatmaktır. Burada tanıtım günleriyle ilgili sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Bu kültürü yazılı hale de getirelim. Bunların yayınlarını yapalım ki bunlar kaybolmasın. Biz buna kaynak ayırırız İnşallah. Kocaeli’de 80 vilayetten insan kardeşçe yaşıyor. Kocaeli sanayinin değil, huzurun da başkenti. Buradan Türkiye’ye güzel örnekler sunmak mümkün” dedi.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

“Kocaeli bütün gönül coğrafyamızdan gelen insanların birlikte yaşadıkları muhteşem bir şehir” diyen Işık sözlerini: “Kocaeli muhteşem bir şehir. Bu şehrin kıymetini bilmek lazım. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Farklılıkları tehdit görmek asla doğru değil. Şehir kültürümüzü oluşturan önemli kültürlerden biri de Gümüşhane kültürüdür. Gümüşhane aslında Anadolu ile Karadeniz kültürünün buluşma noktasıdır” ifadeleriyle sonlandırdı.

GÜMÜŞHANELİLER KENTİMİZE KATKI SUNUYOR

Fikri Işık’ın ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri. Kocaeli potansiyeline ülkenin her bölgesinden gelen insanların katkısıyla ulaşmış bir kent. İnsanlar bu kentin kalkınması için çalışıyor. Gümüşhaneliler de ilimizin daha iyi bir noktaya gelmesinde çalışan insanlarımızın başında geliyor. Programın gerçekleştirilmesine emek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

image_print

HABERLER