KOORDİNASYON TOPLANTISINA VALİ VEKİLİ ANTEPLİOĞLU BAŞKANLIK ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KOORDİNASYON TOPLANTISINA VALİ VEKİLİ ANTEPLİOĞLU BAŞKANLIK ETTİ

Giriş Tarihi: 20 Temmuz 2020 - 22:22

Son Güncelleme: 20 Temmuz 2020 - 22:22

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali  Kamuran Taşbilek’in izinli olması nedeniyle Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu başkanlığında 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü yapıldı.

Mesafe ve maske kuralına uyularak Valilik Toplantı salonunda yapılan koordinasyon kurulu toplantısına kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

2020 yılının 3. il koordinasyonu kurulu toplantısında Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu’nun açılış konuşması ve dönem raporlarını değerlendirmesi sonrasında bölge müdürler sunumlarını yaptılar.

Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, sunumunu yaptıktan sonra soruları cevaplandırdı.

Bölge Müdürü Aşık, Zigana tünelinde durmaksızın yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek  2022 yılı içinde tünelin hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Müdür Aşık sorulan sorular üzerine, Gümüşhane çevre yolu tünellerinin içinden şehir merkezine çıkan kavşaklara çıkış bölgesindeki önemli ve tanınmış yerlerin adının yazılı olduğu levhaların en kısa zamanda asılacağını belirtti. Ayrıca çevre yolu giriş ve çıkış güzergâhında ağaç ve peyzaj bakımlarının da yapılacağını ifade etti.

Sorulan bir başka soru üzerine ise Bölge Müdürü Aşık,  şehir içinde bulunan demir üst geçitlerdeki yıpranma ve kopma olan yerlerde de gerekli çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

Müdür Aşık, Gümüşhane basınında sık sık konu edilen tarihi Zigana çığ tünelinin rehabilitasyonu için proje hazırlığı yaptıklarını ifade etti.

DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı da sunumu sonrası soruları cevaplandırdı.

Akçalı bir soru üzerine Harşit çayı ıslahı çalışmaları için bakanlıktan ihale izni talep ettiklerini söyledi.

Koordinasyon kurulu, bölge müdürlerinin sunularını tamamlaması ile son buldu.

image_print

HABERLER