KORONA SALGINI VE BİZLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KORONA SALGINI VE BİZLER

Giriş Tarihi: 24 Ağustos 2020 - 22:32

Son Güncelleme: 24 Ağustos 2020 - 22:32

DR.HÜSEYİN BUDAK YAZDI

Kıymetli Dostlar;

İstanbul’dan sizleri selamlıyorum. Yazacağım yazılarla duygu, düşünce ve haberleri sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Yaklaşık bir ay önce ailemle memleketi görmek, çocuklarımın yakından tanıması için Gümüşhane’ye geldim.

Biraz maceralı bir yolculuk oldu.   Bir Karadeniz turu yaptık; Batı Kardenizde Zonguldak Çaycuma da bir gün kaldık ve Kastamonu ve çevresini gezdik.  Orta Karadeniz’de bir gece ordu Mesudiye Boğa yurdu yayasında kaldık. Mesudiye üzerinden sahile indik, yollar yapılamaktaydı, yine de manzarası çok güzeldi. Bir gecede Zigana geçidinde Yaylakent otelimizde kaldık. Bu otelimizin bakıma ihtiyacı olduğunu belirtmem gerekiyor. 90 lı yıllarda yapılan o zamanki Valimiz Erdinç Büyükakalın’ın gayretlerini hatırladım.

Çok güzel yollarla ulaşımımız eskiye göre çok çok güzel inşallah hızlı trenle bu ulaşım daha da güzel olacaktır. 5-6 saatlik hızlı trenle ulaşılan Gümüşhane’ye daha sık gelinebilir. Köylerimiz yeni yapılan evlerle daha güzelleşiyor. Köy yollarımızda eskiye göre çok çok iyi, emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Sağlıkla ilgili bilgi ve yorumlarımı Gümüşhane’de de hizmet etmiş tecrübeli bir hekim olarak zaman zaman sizlerle paylaşmak istiyorum.

Koronavirüs salgını hayatımızı ve hayata bakışımızı değiştirdi. Sonbaharla birlikte salgının tekrar artacağını beklemekteyim. Zaten nisan rakamları ülkemizde ve Almanya, İspanya gibi çeşitli ülkelerde görülmeye başladı. Önlemelere dikkat etmeliyiz; özellikle maske kullanma, mesafeye dikkat etme ve en ufak hastalık belirtisinde izolasyon ile hastalığın ilerlemesini durdurabiliriz.

Hastalığa erişkinlerden daha dirençli olan çocuklarımızın eğitimden koparılmaması ve bir an önce eğitimlerine başlanması uygun olacaktır. Aşı kullanılmaya başlanılmadan her şeyin eskisi gibi olamayacağı bir gerçektir. Yine de eğitimde de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ve olmamalıdır. Çağın gereği eğitim, uzaktan görüntülü eğitim, daha az yüz yüze yaygınlaştırılmış ve seyreltilmiş sınıflarla daha az yüz yüze eğitimle gerektiği kadar yüz yüze eğitimle bu başarılabilir. Diye düşünüyorum.

Sağlıklı mutlu ve günler dilerim, sevgili okuyucular.

image_print

HABERLER