KORONAVİRÜS KAPILARI ÇALMAYA DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KORONAVİRÜS KAPILARI ÇALMAYA DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 17 Ağustos 2020 - 8:15

Son Güncelleme: 16 Ağustos 2020 - 10:45

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

İki gün önce Kovid-19 testi pozitif çıkan Torul Belediye Başkanı Sayın Evren Evrim Özdemir kendisini karantinaya aldı.

Başkan Özdemir, sosyal medya hesabından durumu hakkında paylaşım yapıp, insanlarımızın dikkatli olmasını istedi. Kendisi ile telefonla görüşüp geçmiş olsun dedik. Tüm hastalarımız gibi Başkan Özdemir de sevenlerinden, vatandaşlarımızdan dua bekliyor.

Biz de hem Evren Başkanımızın hem de tüm hastalarımızın bir an önce şifaya kavuşmaları için Yüce Rabbimize dua ediyoruz.

****

Bu görünmeyen gizemli virüsün nerede, ne zaman ve nasıl karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Onun için yetkililerin de, bilim adamlarının da, doktorların da hep söylediği bu virüsün en etkili şifası ona yakalanmamak ve ondan korunmaktır…

Koronavirüs konusunda yüzlerce televizyon programına katılarak insanları bilgilendiren ve bilinçlendirmek için yoğun gayret sarf eden Torullu hemşerimiz, bilim adamı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın herkesin anlayacağı sadelikte virüsü ve korunma yollarını anlatıyor. “Maske, mesafe ve temizlik”. Hemen hemen her konuşmasının ana konusu bu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de Kurban Bayramı sonrası artış gösteren vakalar ve karantina olayları daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

Belediye Başkanı Sayın Özdemir’den ders alalım. Belediye Başkanımızın ve ülkemizde binlerce vatandaşımızın kapısını çalan virüs bizim de kapımızı çalabilir.

Bu işin en kötü tarafı “Bana bir şey olmaz” düşüncesidir.

****

“Maske, mesafe, temizlik” hiç kimseye ağır gelmeyen bir tedbir paketi… Maske de, mesafeli duruş da, temizlik de artık bundan sonra hayatımızın bizden ayrılmaz parçaları olacaklar. Bu tedbirlere uyarak kul olarak vazifemizi yapmış olacağız. Takdire karışmayız. O Allah’ın bileceği bir iş.

Bütün bunların yanında şunu asla unutmayacağız. Koronavirüs; başıboş, tesadüfi, kendiliğinden ortaya çıkan bir salgın değildir. Kâinatta başıboşluk ve tesadüf, kendi kendine oluş yoktur. Bütün işler, bütün olaylar Yüce Allah’ın izni ve emri tahtında oluyor. Allah’ın yarattığı ve yaratılış hikmetini ancak Allah’ın bileceği, bizim için gizemlerle dolu hastalıklar yine onun şâfi isminin tecellisi ile tedavi olup ortadan kaybolur.

İslam âlimleri, musibet ve hastalık zamanlarını dua vakitleri olarak ifade etmişlerdir. “Dua ettiğimiz halde hastalık ve musibet hâlâ geçmedi” denildiğinde ise “dua vakti henüz bitmedi” diye cevap vermişlerdir.

Dua; her şeyden önce kulun Allah’a teslim olma şuurudur. Kulun acizliğini Allah’a aktarmasıdır. O’ndan yardım istemesi, O’na iltica etmesidir…

Kulun Rabbine karşı iki çeşit duası vardır.  Birincisi fiili duadır.  Bilim adamlarının yaptıkları aşı ve ilaç bulma çalışmalarından tutun da insanların “maske, mesafe, temizlik” kurallarına uymaları, hastanelerde yapılan tüm tedaviler birer fiili duadır. İkincisi ise lisanî ve kalbî duadır.  Kul; aciz kaldığı, altından çıkamadığı çaresizliklerde lisanen de kalben de Allah’a yalvarıp, bir an önce çaresizlikten kurtulmasını talep eder. Bugün insanlık âlemi, hem fiili, hem lisanî, hem de kalbî dualarla koronavirüsten insanlığın kurtulması için Allah’a dua etmektedir.

****

Salgın önlemleri konusunda Gümüşhane’de devletin emir ve tavsiyelerine genellikle vatandaşlarımız uyuyor. Bu çok önemli bir durum.

Devletin emirlerine uymamak, bilim adamlarının tavsiyelerine uymamak ve “bana bir şey olmaz” bağnazlığında bulunmak günahtır, çünkü yapılan hata kul hakkının ihlalidir.

İçişleri Bakanlığımız sık sık denetimler yaptırarak, vatandaşları ikaz ettiriyor. Ama, bu ikaz işinden de anlamayanlar için cezai işlemler de uygulanmaya başladı bile…

Valimiz Sayın Taşbilek  açıkladı: Şiran ilçesine bağlı Çakırkaya Köyü’nde yaşayan ve kovid 19 nedeniyle izolasyona tabi tutulan bir aile Jandarmanın kontrolünde evde bulunamayınca hem idari para cezasına çaptırıldı hem de adli işlem başlatıldı.

Bu açıklamayı duyan ve okuyan pek çok vatandaşımız derin bir nefes alıp, Sayın Taşbilek’i tebrik ettiler.

Biz de tebrik ediyoruz. Sayın Valimiz ve emrindeki ekip, vurdumduymaz insanlara müsaade etmemeli. Ve her daim vatandaş bu işin vebalinin de, cezai işleminin de olduğunu bilmelidir.

Bizim de son sözümüz budur: Virüs kapımızı çalmadan önlem alalım…

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER