KORONAVİRÜS SÜRECİNDE GÜMÜŞHANE'NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İKİ BİNA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE GÜMÜŞHANE’NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İKİ BİNA

Giriş Tarihi: 22 Nisan 2020 - 10:56

Son Güncelleme: 22 Nisan 2020 - 10:56

Gümüşhane ili koronavirüs salgın sürecini ülkemizde en rahat yöneten illerden biri oldu.

Vali Kamuran Taşbilek’in direktifleriyle Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü ve Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin salgın yönetimindeki organizasyon mükemmelliğinin yanı sıra, Gümüşhane Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma komutanlığı ve diğer kamu kurumlarının mükemmel işbirliği ile salgın süreci Gümüşhane’de çok güzel işliyor.

Gümüşhane’deki iki devlet binası ise Gümüşhane’nin bu süreçte yüzünü güldüren en önemli  imkanlar oldu.

YENİ GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ

Çeşitli nedenlerle hizmete açılması geciken ama, donanımı tam yapılmış olan 200 yataklı modern Yeni Devlet Hastanesi bu süreçte Gümüşhane için çok önemli bir şans oldu. Şu anda bu hastane binamızda 15 yoğun bakım yatağı hizmet vermektedir. Gerektiğinde bu sayı 30 yatağa kadar da çıkarılabilecektir.

Koronaviris salgın sürecinin hemen başında bu yeni bina pandemi hastanesi olarak kullanılmaya başlandı ve Gümüşhane il genelindeki koronavirüs hastaları bu binada tedavi altına alındı. Dün itibariyle bu hastanede tedavi olup da taburcu olan hasta sayısı 17 yi buldu.

Şehirden uzaklığı ve çevresinde yerleşim yeri olmamasının da koranavirüs salgın süreci yönetimi için önemli bir şans olan bu hastane binası olmasaydı Gümüşhane ili belki de bu salgın sürecini en karmaşık ve sıkıntılı geçiren illerden biri olacaktı. Çünkü; zaten normal hastaler için bile yetersiz olan şehir merkezindeki mevcut devlet hastanesi binası koronavirüs hastaları için de kullanılacaktı ki, normal hastalarla koronavirüs hastalarının aynı binada bulunmasının psikolojik sonuçları bile Gümüşhane için çok büyük sorun oluşturacaktı.

AHMET ZİYAÜDDİN GÜMÜŞHANEVÎ ÖĞRENCİ YURDU

Gümüşhane için ikinci yüz güldüren imkan ise Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi ile yine aynı bölgede – Bağlarbaşı mahallesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Yükseköğrenim Êrkek Öğrenci yurdu binası oldu.

Modern yapısı ile Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine hizmet eden yurt binası, Belçika’dan devletimizin imkanları ile getirilen 245 Türk vatandaşımıza karantina binası olarak tahsis edildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye getirilmesi programı çerçevesinde Belçika’dan Trabzon’a getirilen 245 vatandaşımız 21 Nisan 2020 Salı günü  otobüslerle Gümüşhane’ye nakledilerek 14 günlük karantina süreleri için bu modern yurt binasına yerleştirildiler.

image_print

HABERLER