KÖSE, BAŞKAN AYGÜN’E SAHİP ÇIKTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÖSE, BAŞKAN AYGÜN’E SAHİP ÇIKTI

Giriş Tarihi: 03 Kasım 2018 - 12:18

Son Güncelleme: 03 Kasım 2018 - 12:19

01 Kasım 2018 tarihinde Sözcü  gazetesinde   Köse Belediye Başkanlığı aleyhine çıkan “Şehit yok, şehitlik var” başlıklı haberi üzerine Köse ilçe halkı şehitlik anıtında toplanarak, Sözcü gazetesine tepkilerini dile getirdiler.

İlçeyi karalamaya  yönelik  yapılan  habere  tepki göstermek  ve Belediye Başkanı Şerif Aygün’e sahip çıkmak amacıyla  Köse ilçe STK temsilcileri ve ilçe halkı  2 Kasım 2018 Cuma günü, cuma namazı çıkışı  Köse Şehitliği’nde  toplanarak basın açıklamasında bulundular.

Gümüşhane Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Köse Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ferudun Sancar, Köse STK’ları adına burada yaptığı açıklama şunları söyledi:

“Ülkemizin her tarafında yapılan şehitlikler hangi amaçla yapılıyorsa ilçemizdeki şehitlik de aynı amaçla yapılmıştır. Şehit gelir diye beklentimiz yoktur ve de olmayacaktır. Sadece ilçemizdeki  şehitlerimizin  aziz hatıralarına binaen yapılan bir eserdir. İnsanlar, siyasi rant elde etmek için ne şehitlerimizi ne de şehitliğimizi konuşmasınlar. Biz, Köse’de yaşayan bireyler olarak tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızca yapılan asparagas haberleri esefle  kınıyoruz. Bu sadece Köse ilçesine değil tüm Türkiye’ye hakarettir. Şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Belediyemizin yapmış olduğu bu kutsal eserden dolayı Belediye Başkanımız Şerif Aygün’ü  destekliyor başarılarının devamını diliyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından şehitlik anıtında yapılan dua ile basın açıklaması sona erdi.

image_print

HABERLER