KÖSE BELEDİYESİ’NDEKİ BAŞARININ SIRRI OLUMLU DİYALOG VE İSTİŞARE GERÇEĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÖSE BELEDİYESİ’NDEKİ BAŞARININ SIRRI OLUMLU DİYALOG VE İSTİŞARE GERÇEĞİ

Giriş Tarihi: 04 Nisan 2018 - 12:11

Son Güncelleme: 04 Nisan 2018 - 12:17

Gümüşhane’nin Köse ilçe Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane basını ile 4 Nisan 2018 Çarşamba günü Gümüşhane merkez Ramada otelde kahvaltılı bir basın toplantısı yaptı.

Başkan Aygün’ün basın toplantısına Köse Belediyesi meclis üyeleri Muhammet Keleş, Sabri Kalkan, İlhan Erk, Halil meral’le Ak Parti Köse ilçe başkanı Sinan Pala da katıldı.

Basın toplantısında görevde olduğu dokuz yılını değerlendiren Belediye Başkanı Aygün, Köse’de yaptıkları çalışmaları ve gerçekleştirilen projeleri bir bir anlattı.

Köse Belediyesi’ndeki başarının sırrının Başkan Şerif Aygün’ün yerel ve ulusal düzeyde her kesimle olan olumlu diyaloğu ile çalışmalarında istişare ve ortak akıl gerçeğini uygulaması olarak yorumlanıyor.

Başkan Aygün’ün basın toplantısındaki açıklamaları şöyledir:

 2009–2018 YILLARI ARASI YAPILAN ÇALIŞMALAR

 1.ŞEHİR İMAR PLANI: Yaklaşık 25 yıl önce yapılan ve çeşitli tadilatlar ile günümüze kadar gelen İlçemize ait şehir imar planı yetersiz olduğundan, Belediyemizce yapılan talebe istinaden İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapım işi ihale edilmiştir. Sırasıyla hali hazır haritası ve (42) noktadan alınan toprak numunesi ile şehrin jeolojik etüd çalışması gerçekleştirilmiş olup, 16 Ocak 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen genişletilmiş şehir imar planı yaklaşık 60.000 nüfusu barındıracak büyüklükte olup, planın yapım işinin yarısı İller Bankası tarafından karşılanmış, kalan yarısı Belediyemiz bütçesinden ödenmektedir Modern Şehircilik anlayışı ile yola çıkan Köse Belediyesi öncelikleri arasına koyduğu şehir imar planlarının genişletilmesi 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanmıştır.

 2.ALTYAPI ÇALIŞMASI: Planlı ve projeli bir altyapı sistemi bulunmayan İlçemizin en büyük sorunlarından olan altyapının yapımı için İller Bankası Genel Müdürlüğüne yaptığımız girişimlerimiz neticelenerek 2012 yılında yapımına başlanılmıştır. 32.000 metre uzunluğunda altyapı ile ana arterlere yapılan yağmur suyu giderleri tamamlanmış olup, üst yapının da bozulan kısımlarının 2016 yılında bitirilerek İlçemize daimi bir hizmet kazandırılmıştır. (Hizmet bedelinin yarısı İller Bankasının hibesidir.)

3.DERE ISLAHI: İlçe merkezinden akan Köse deresinin temiz olması, ve bahar aylarında oluşan sellerden zarar görmemesi için DSİ Bölge Müdürlüğüne yapılan başvuru ve takip sonucu İlçe girişinden çıkışına kadar yaklaşık 2000 metrelik bölüm taş duvar ile yapılarak hizmete sunulmuştur. Kalan bölüm ise önümüzdeki yıllarda tamamlanacaktır.

4.ELEKTRİK HATLARININ YER ALTINA ALINMASI: İlçemizin ana caddelerindeki elektrik hatlarının yer altına alınması ve mahallelerdeki hat ve trafoların yenilenmesi için Tedaş İl Müdürlüğüne yapılan başvuru ve takip sonucu özelleşme gerçekleşmeden önce ana caddeler ile bir mahallemizin ihalesi yapılarak yapımı gerçekleştirilmiş, ana caddemizin bozulan kaldırımlarının tamamı yenilenmiştir. 2018 yılı içerisinde kalan (2) mahallemizin de yapılması için devam edecektir.

5.CADDE VE SOKAKLARA ADRES VE NUMARA TABELASI YAPILMASI: İlçe Merkezinde yer alan (5) Mahallemize ait tüm cadde ve sokaklara tabela dikilerek adrese kolay ulaşmak için tüm işyeri ve meskenlere numarataj çalışması yaptırılmıştır.

6.ETAP TOKİ ÇALIŞMALARI: Kentsel dönüşüm çalışmaları uzun zaman alacağından İlçemizdeki konut sorunun çözümü yönünde yaptığımız çalışmalar sonucu (84) daire yapımı için toplanılan talepler TOKİ ye iletilerek gerekli çalışmalar yürütülerek 84 adet konutun yapım işi tamamlanmıştır. Hak sahipleri ile kura çekimi yapılmış olup, 2015 yılı Haziran ayı içerisinde anahtar teslimi yapılmıştır.

7.GÖNÜL YOLU ÇARŞISI: Hayır sahibi hemşerilerimizden alarak ihtiyacı olanlara dağıtmak üzere açtığımız çarşıda çok sayıda ve çeşitte giyecek mevcut olup, 2013 yılı içerisinde işadamlarından temin edilen yaklaşık 8000 adet kıyafet Kaymakamlığımız ile birlikte tüm ilçeye dağıtılmıştır. İşadamlarımızın ve hayırseverlerin destekleri ile çarşımızın faaliyetleri devam ettirilmektedir.

8.MESİRE ALANI: Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yapılan istişare sonucu İlçemiz girişinde yer alan 10.000 metrekarelik alanda bir mesire alanı oluşturulması için yapılan başvuru ve takip sonucu, (9) adet kamelya, (1) adet kır kahvesi, mescit ve wc lerden oluşan mesire alanımıza bir adet çocuk parkı ve giriş kapısının yapılarak açılışı yapılmış ve 2017 yılı itibariyle de ışıklandırması tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

9.İLÇEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAVŞAKLARI: İlçemizin Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan İllerinden ayrı ayrı girişleri olup, kavşak yapımı için başvurduğumuz Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından (3) adet kavşak yaptırılarak hizmete sunulmuştur. Sinyalizasyon sistemi olmadan kaza riskini azaltan bir model ile yapılan kavşaklar İlçe girişlerine ayrıca bir görsellik katmıştır. Ayrıca kavşaklardan şehir merkezine doğru olan yolların yapımı içinde Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sonucunda şehir merkezine giriş ve çıkışlar ihale edilerek 2016 yılı 4. Çeyreği itibariyle yapım çalışmaları başlamıştır. Çalışmalar 2017 yılında da devam etmiş olup, 2018 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

10.KAPALI TRİBÜN:  İlçemizde bulunan çim yüzeyli futbol sahamızın tribünleri olmadığından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile sürdürdüğümüz ortak çalışma sonucu (500) kişilik kapalı tribün yapımı sağlanmıştır.

11.KAPALI HALI SAHA YAPIMI: 2012 yılı içerisinde SODES’e sunulan proje kapsamında, mevcut açık halı sahamız yıkılarak yerine sentetik çim yüzeyli kapalı halı saha yapımı çalışması tamamlanmış olup, 2013 Eylül ayı itibariyle halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yaklaşık 212.000 TL ye mal olan sahanın 130.000 TL si SODES kaynaklı olmak üzere Valiliğimizce karşılanmıştır.

12.KAPALI SPOR SALONU: İlçemizin önemli eksikliklerinden olan ve tüm okullarımız ile halkımızın faydalanacağı bir salona ihtiyaç olduğu belirlenmiş, Valiliğimiz koordinesinde sürdürülen girişimler sonucu Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından (300) kişi kapasiteli bir salonun yapım işi ihale ettirilerek 2012 yılı Eylül ayı içerisinde yapımına başlanılmıştır. 2015 yılı sonu itibariyle tamamlanan kapalı salon yanında ayrıca sentetik yüzeyli çim saha yapılmıştır.

13.SAĞLIKLI YAŞAM YOLU: Özellikle bayanlarımızın daha rahat bir ortamda yürüyüş yapmalarını sağlamak amacıyla Köse deresi boyunca yaklaşık 750 metrelik modern bir yürüyüş yolu tamamlanmış olup, fitnes aletleri ile zenginleştirilen yürüyüş yolu halkımızın hizmetine sunulmuştur.

14.BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ: Önceki dönemlerde yaptırılan Belediye Sosyal tesislerinin tüm mobilyası yenilenip mantolama çalışması ile birlikte uzun yıllar hizmet vermeye devam edecektir.

15.AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI: İlçemizde yeni bir ağaçlandırma seferberliği başlatılmış olup,  Orman Bölge Müdürlüğünden her yıl yapılan talepler ile alınan ağaçlar ilçemizdeki cadde ve sokaklara dikilmeye devam edilmektedir. Ayrıca polis öğretmenler ve zabıta için hatıra ormanı oluşturulmuştur.

16.CAMİLERİMİZ: Merkezde yer alan iki büyük camimizin tuvaletlerinde bakım yapılarak tüm kapıları yenilenmiştir. Ayrıca kış aylarında abdest alımlarında kullanılmak üzere her iki caminin şadırvanlarına sıcak su tertibatı yaptırılmıştır.

17.ÇEŞMELER: İlçenin muhtelif yerlerine hayırseverler ile birlikte (5) adet Bayburt taşı ile çeşme yapımı sağlanmıştır. İlçe merkezinde bulunan cami çeşmesi ile çevre yolunda bulunan Belediye çeşmesinin tadilatları yapılarak güzel görünümlerle uzun yıllar hizmet vermeleri sağlanmıştır.

18.MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI: Önceki dönemlerde yapılan ve bakım yapılmadığından kullanılamaz duruma gelen yaklaşık 15.000 metrekarelik bir alanda mevcut olan bu parkımız baştan aşağı yenilenerek etrafı beton duvarla çevrilmiştir. Belediye Meclisince alınan kara ile Muhsin Yazıcıoğlu Parkı adı verilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.

19.SAAT KULESİ; İlçemizin daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirilebilmesi yönündeki çalışmalarımız kapsamında üstyapı çalışmaları ile birlikte ilçeyi güzelleştirme çalışmalarının da sürdürülmekte olup,  Kent Meydanı oluşturma çalışması kapsamında ilimiz bünyesinde ilk olan saat kulesi 2016 yılında tamamlanarak ilçemize modern bir görünüm kazandırmıştır. Belediyemiz tarafından yaptırılan saat kulesi, özel ışıklandırma sistemi ile hem gece hem gündüz ilçeye ayrı bir güzellik katmaktadır.

20.HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI: Cumhuriyet Mahallesinde yapılan Davut Uyar çocuk parkına ilaveten Her Mahallemize bir çocuk parkı kazandırmak üzere yaptığımız SODES projeleri kapsamında 2013 yılı içerisinde (1) adet çocuk parkı yapılmış, ayrıca ana okulu bahçesine de hayırsever vatandaşımız tarafından bir adet çocuk parkının yapımı gerçekleştirilmiştir.2015 yılı içerisinde Her Mahalleye Çocuk Parkı projesi kapsamında bütün mahallelerimize (7) adet çocuk parkı yaptırılarak hizmete açılmıştır.

21.OYUN SOKAĞI PROJESİ: Köse  Belediyesi, çocuklar için özel olarak oyun, eğlence ve eğitici etkinlikleri yapabilecekleri bir sokak oluşturdu.  Cumhuriyet mahallesinde oluşturulan, bu alanda çocukların gönüllerince eğleneceği, seksek, satranç ve üçtaş gibi çocuk oyun alanları oluşturdu. Sokakta çiçek motifleri ve hayvan figürleri de bulunuyor. Her şeyin çocuklar için dizayn edildiği bu sokakta unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları da çocuklara sunuluyor. Yapılan çalışma ile çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

22.ARAÇLAR: Belediyemiz araç parkında faal (25) adet aracımız bulunmakta olup, Belediyemiz bütçesi ile Bakanlıklar ve diğer Belediyelerden hibe olmak kaydı ile; Makam aracı, cenaze taşıma aracı, ambülans, minibüs, çöp toplama aracı, vidanjör, kamyon, pikap ve yolcu taşıma otobüsü, arazöz ve kanal kazıcı ve yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Şartlı Nakdi Yardım kapsamında Yol Süpürme Aracı, Arazöz, çöp toplama Aracı ve TBB tarafından itfaiye aracı, ve Zabıta Aracı alımı ile Belediyemiz araç parkına birçok  araç kazandırılmıştır.

23.SOKAK VE CADDE SAĞLIKLAŞTIRILMASI: İlçemizin ana caddesi olan M. Oltan Sungurlu Caddesi üzerinde bulunan işyerleri boyanarak, görsel güzellik kazandırılmıştır. Ayrıca kaldırımlar yenilenmiş, dekoratif aydınlatma direkleriyle caddemiz güzelleştirilmiştir.

24.ÜSTYAPI YENİLEME ÇALIŞMASI: Alt yapı yenileme çalışmaları sonucunda bozulan üst yapının yenilenmesi Cadde ve sokaklarımızıb2n daha temiz ve düzenli olması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına proje sunulmuş olup, ilgili Bakanlıklardan nakdi yardım desteğiyle İlçemizde üstyapı yenilemelerine 2014 yılı içerisinde başlanılmıştır. Büyük çoğunluğu ihale edilerek yapımı tamamlanmış olup, kalan yerler için ihale işlemleri yapılarak yapım çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılı itibariyle tüm ilçemizin cadde ve sokakları tamamlanacaktır.

25.İÇME SUYU: Elektrikle kuyulardan üretilen içme suyu hem ciddi külfete yol açmakta hem de özellikle yaz aylarında sıkıntılara yol açmaktadır. Kelkit İlçesi ile birlikte yürütülen çalışmalar ve Milletvekillerimizin de desteği ile Köse Barajından su alma talebimiz uygun görülmüş yine DSİ Genel Müdürlüğü tarafından da projesi yapılarak tamamlanmıştır. İller Bankası tarafından yapım işi ihale edilmiş olup ilgili şirket tarafından şantiye çalışmaları tamamlanarak 2015 yılı sonu itibariyle çalışmalar başlamıştır. (Projenin bedelinin yarısı hibe olacaktır.) Tesis inşaatı tamamlanmış olup, 2018 yılı Haziran ayı ile birlikte içme suyu verme işlemi başlayacaktır.

26.ATIKSU ARITMA TESİSİ: Altyapı çalışması devam ederken İlçede toplanan atıksu’nun gelişigüzel dereler yerine bir tesiste arıtılarak deşarj edilmesi yönündeki çalışmamız sonucu yapılan başvurumuz İller Bankası Genel Müdürlüğünce kabul edilerek atıksu arıtma tesisi projemiz tamamlanmıştır. 24.10.2017 tarihinde İLBANK A.Ş. tarafından ihalesi yapılmış olup, 03.02.2018 tarihinde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılmış ve inşaat çalışmaları başlamıştır.

27.ETAP TOKİ ÇALIŞMALARI: TOKİ Başkanlığı ile Belediyemizin ortalaşa yürüttüğü çalışma sonrası 1. Etap (84) adet konut 2015 yılı içerisinde başarılı bir şekilde hak sahiplerine verilmiştir. 1.Etap çalışmanın başarılı sonuçlanmasından sonra halkımızdan gelen talepler dikkate alınarak 2.Etap talep toplama çalışmaları başlamış ve sürdürülen çalışmalar ile TOKİ Başkanlığı ile yapılan görüşme sonrası arsa temin çalışması tamamlanmış olup 2018 yılı içerisinde ihalesi yapılmış olup, 2018 yılında inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

28.ŞEHİTLİK ALANI YAPIMI: İlçemizin ihtiyaçlarından olan şehitlik alanı yapımı Şehitlik Genelgesi kapsamında 2017 yılında Valiliğimize yaptığımız proje başvurumuz olumlu sonuçlanmış olup, Belediyemizce 2017 yılında yapımına başlanılmıştır. 2018 yılı içerisinde tamamlanacak olan Şehitlik Alanı projemiz ilçemize farklı bir görsellik ve maneviyat katacaktır.

29.TABİAT PARKI YAPIMI: Yaklaşık 300 dönümlük araziye yapılacak olan Tabiat Parkı için projelendirme çalışması Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olup, tamamlanması halinde bölgenin cazibe merkezlerinden birisi haline gelecektir.

AB PROJELERİ

30.TOKA PROJESİ: Avrupa Birliği fonlarınca finanse edilen TOKA (Topraktaki Kadın Eli) projesi kapsamında kuru fasulye üreten (30) bayan kurs alarak daha verimli üretici olmayı öğrenmiş, yine bu bayanlara Kooperatif kurularak ürettikleri fasulyeyi paketleyerek satmaları için de bir adet paketleme ünitesi kurulmuştur. Proje kapsamında ayrıca fasulyeye ÜÇ OVA ismi alınarak tescil ettirilmiştir.

31.İKİ “İ” BİR “Y” PROJESİ: Projemiz 2012 yılında Türkiye’de Mesleki Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı çerçevesinde hazırlanmıştır. Hibe için başvuruda bulunulan ve destek için kabul olunan tek Belediye projesi Köse Belediyesidir. Projemizin amacı Köse’de mesleki eğitimin verileceği (3) alan belirlemek, öğrencilerin bu belirlenen alanlardan birinde okumalarını sağlayarak iş kurabilmelerinin, iş bulabilmelerinin veya yüksek eğitime sınavsız devam edebilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, özellikle kız çocuklarının yükseköğrenime devam edebilmelerine imkân sağlamaktır. Projemiz Eylül 2015 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

YAPILMASI PLANLANAN PROJELERİMİZ;

1-Hükümet Konağı

2-Hayvan Pazarı

3-Terminal

4-Kültür Merkezi

5-Kapalı Halk Pazarı

6-İmam Hatip Ortaokulu

7-Kadın Sosyal Yaşam Merkezi

8-Çevre yolu Aydınlatmaları

9-Etap Salyazı Konutları gibi çalışmalar ile ilgili projelendirme çalışmalarımız bulunmaktadır.

Köse Belediyesi Çalışmalar Görseller İçin Tıklayınız

 

 

image_print

HABERLER