Köse Belediyesi’nden Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hâkim Aydemir Tunç’a Vefa - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Köse Belediyesi’nden Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hâkim Aydemir Tunç’a Vefa

Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2021 - 8:15

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 21:47

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 02.08.2021

Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hemşerimiz Aydemir Tunç’un adı Köse Belediyesi tarafından bir caddeye verildi.

Köse Belediyesi Meclisi kararı ile caddeye adı verilen Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hakim Aydemir Tunç’un da katılımı ile cadde tabelası asma töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen törene Köse Kaymakamı Serkan Böyük, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Hakim Aydemir Tunç, Köse Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “İlçemizin yetiştirdiği değerlerden olan Danıştay ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi  Sayın Aydemir Tunç’un adını Belediye Meclisimizin kararıyla terminalimizin bulunduğu caddeye verdik. Sayın Aydemir Tunç’un da yaz tatilini geçirmek üzere ilçemizde bulunması nedeniyle böyle bir tören düzenleyerek caddemizin yeni tabelasını astık. Törenimize katılan tüm hemşerilerimize ve bu kararın alınmasına karar veren Belediye Meclisimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Köse’de caddeye adı verilen Danıştay  ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üyesi Hakim Aydemir Tunç ise yaptığı konuşmada, “Bugün Köse Belediye Meclis Kararı ile ismimin bulunduğunuz caddeye verilmiş olması nedeniyle hazırlanan levhanın asılması amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum. Bugün burada ve sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu kararın alınmasını sağlayan değerli Belediye Başkanı Turgay Kesler beyefendi ve Köse Belediye Meclisi’nin çok değerli üyelerine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Şahsıma gösterilen yüksek alaka ve samimi teveccüh nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Hissettiğim heyecan ve yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Bu gururu sizlerle paylaşmaktan bahtiyarım. Taşıdığımız hissiyatın ve kimliğimizi oluşturan değerlerin çerçevesini belirleyen bu kadim şehrin ve kültürün mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu kültür ve coğrafya nerede olursak olalım her zaman referansımız olmaya devam edecektir. Bu bilinç ve onun yüklediği sorumluluk bireysel ve toplumsal bir gerçekliğimiz olmaya devam edecektir. Bireysel yetenek ve başarı toplumun her döneminde değerlidir ancak bunun da enerjiye dönüşmesi için pozitif bir çerçeveye ihtiyaç vardır, bizim için bu çerçeve alameti farikası insan olan bu  şehir ve onun oluşturduğu kadim kültür iklimidir. Teşekkür ederim, teşekkür ederim…kalpleri erdemle dolu, güzel memleketimin insanlarına ve burada bulunan tüm dostlarıma selam olsun, en içten dileklerimle saygılarımı sunarım” dedi.

AYDEMİR TUNÇ KİMDİR?

09.07.1967 tarihinde Gümüşhane’de doğdu. Gümüşhane lisesini bitirdi, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1989 yılında, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun oldu.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde “İdari Para Cezaları” başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. Erzurum ve Konya İdare Mahkemesi Üyeliği, Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanlığı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerle ilgili eğitim çalışmaları ve yayımlanmış makaleleri bulunuyor.

14.12.2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilmiş olup, aynı zamanda 18.05.2018 tarihinde seçildiği Uyuşmazlık Mahkemesi Asıl Üyeliği görevini de sürdürmektedir.

İngilizce bilen Tunç, evli ve iki çocuk babasıdır.

(Abuzer YAPAR)

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 02.02.2021

image_print

HABERLER