KÖYDES 2019 PLANLAMASI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALIDIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÖYDES 2019 PLANLAMASI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALIDIR

Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2019 - 15:56

Son Güncelleme: 08 Mayıs 2019 - 16:03

YORUMLU HABER/HASAN PİR

2006 yılından beri devam eden  ve Recep Tayyip Erdoğan’lı AK Parti hükümetlerinin en önemli çalışma alanlarından biri olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi 2019 yılında da devam edecek.

Konu ile ilgili olarak KÖYDES İl Tahsis Komisyonu Gümüşhane Valiliğinde Vali Sayın Kamuran Taşbilek başkanlığında 7 Mayıs 2019 Salı günü toplandı.

Gümüşhane Valiliği internet sitesinde toplantının yapıldığı konusunda anons özellikli bir kısa haberin haricinde bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Aynı şekilde Gümüşhane İl Özel İdaresi internet sitesinde de bu haberin yayımlanma saatine kadar KÖYDES 2019 planlamaları ile ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

KÖYDES BİLGİLERİNİN PAYLAŞILMASI NEDEN ÖNEMLİ?

KÖYDES projesinden 2019 yılı için Gümüşhane iline 25 milyon (eski ifade ile 25 trilyon)  tl bir ödeneğin ayrıldığını resmi kaynaklar dışından öğrendik.

Ekonominin bozukluğunun sürekli dile getirildiği bir dönemde Sayın Erdoğan başkanlığındaki Hükümetimiz Gümüşhane’ye eski ifade ile 25 trilyonluk bir ödenek göndermişse bu çok önemli bir haberdir. Bu ödeneğin Gümüşhane’ye ayrıldığı veya geldiği Gümüşhane kamuoyu ile paylaşılmalı ki, ekonominin kötüye gittiği, ödeneklerin kısılacağı v.b gibi yanlış algılar kamuoyu nezdinde yıkılmalıdır.

KÖYDES ÖDENEKLERİ GERÇEKÇİ İHTİYAÇLARA KULLANILMALIDIR

Yine resmi olmayan kaynaklardan aldığımız habere göre Gümüşhane’ye gönderilen 25 milyon tl lik ödeneğin ilçeler bazında dağılımını Bakanlık yapmıştır.

O halde bu ödenek miktarları da kamuoyu ile paylaşılmalı ve kamu paylaşılan bilgiler ışığında yatırımları takip edebilmelidir.

Gümüşhane’de köy alt yapıları büyük oranda tamamlanmış olmakla birlikte, özellikle asfalt yolların ikinci kat asfaltlarının yenilenmesi birinci öncelik arz etmelidir.

Köylerin eskiyen içme suyu şebekeleri ve depoları ile eskiyen veya hiç yapılmamış olan kanalizasyon veya fosseptik alt yapılarına da öncelik verilmelidir diye düşünüyoruz.

Yüksek yamaçlı grup ve köy yollarının koruma güvenlik bariyerleri de öncelikli konulardan olmalıdır.

MERKEZ KIZILKÖY YOLUNUN ASFALTI  DA UNUTULMAMALIDIR

Gümüşhane Belediyesi ile Gümüşhane İl Özel İdaresi arasında yapılan protokolle asfaltı yapılması planlanan ama, hava şartları nedniye yapılamayan Gümüşhane merkez çamlıca mahallesi Kızılköy semti ve kent ormanı alternatif yolunun bu sene asfaltının yapılması da gereklidir.

CUMHURBAŞKANIMIZA VE HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR

Ekonomik göstergelerin kötüye gittiği söylendiği bir dönemde Gümüşhane iline 25 trilyonluk KÖYDES ödeneği ayıran Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve hükümetine bir Gümüşhaneli vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

image_print

HABERLER