Köylerdeki Kediler Devletten Yem Bekliyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Köylerdeki Kediler Devletten Yem Bekliyor

Giriş Tarihi: 02 Aralık 2022 - 7:59

Son Güncelleme: 02 Aralık 2022 - 8:02

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi

Gümüşhane’nin pek çok köyünde kış mevsiminde kimse kalmayınca köylerde yaşayan kedilerin yem- yiyecek sorunu için vatandaşlar çare aramaya başladı.

Torul Güzeloluk köyünde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Zeynel Armağan konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Benim köyüm Torul’un en büyük köylerinden biri. Yazın çok kalabalık olmasına rağmen Aralık ayı itibariyle köy neredeyse tamamen boşaldı. Büyük şehirlere mevsimsel göç başladı.

Köylerde kimse kalmayınca köyümüzdeki kediler 6 ay boyunca yiyecek sorunu yaşıyor. Şu anda köyümüzün merkez mahallesinde 25 kedi var. Bunların kış aylarında bakılması lazım. Son dört yıldır köylülerimiz aldıkları yemlerle kedileri beslediler. Bu yıl yem fi yatları biraz daha pahalı olunca bu konuya devletimizin el atması gerektiğini düşündük.

15 Kiloluk kedi yemlerinin torba fi yatı en ucuz markada bile 400 Tl. 25 Kedi 6 ay boyunca en az 20 torbaya yakın yem tüketiyor. Biz bu yemleri geçen yıllar köyde kalan bir iki aileye teslim ediyorduk. Onlar kedileri yemliyorlardı. Bu yıl köyde bu işi yapacak kimse de kalmadı.

Yazın vatandaşların mutfak artıkları ve bağ, bahçelerde bol miktarda var olan kısmetleri ile beslenen kediler, kış aylarında bu imkânları bulamadıkları için bakıma muhtaç olmaktadırlar.

Devletimiz bu işe bir çözüm üretmeli. Bu masum hayvanlara yazık olur. Aç kalınca kediler birbirlerini parçalıyor. Kedilerin yemlerini devletimiz karşılamalı. Köylerde kedileri yemleme işini yapacak kişiler varsa yemler onlara teslim edilmeli, Eğer kimse yoksa, gerekirse devletimizin görevlendireceği bir araç ve bir görevli kış boyu bu ihtiyacın olduğu köyleri gezerek yemleme işini yapmalıdır. Bu masumlara hep beraber sahip çıkmalıyız. Devletimiz şefkatlidir. Devletimiz sadece insanların değil, bu masum canların da devletidir…”

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 02.12.2022

image_print

HABERLER