KURBAN HAZIRLIKLARINDA YOĞUNLUK BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KURBAN HAZIRLIKLARINDA YOĞUNLUK BAŞLADI

Giriş Tarihi: 30 Haziran 2020 - 20:53

Son Güncelleme: 30 Haziran 2020 - 20:53

Gümüşhane Belediyesi, Kurban satış pazarında hayvan satışı yapacak üreticilere en geç 16 Temmuz tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini duyurdu.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan, Gümüşhane Belediyesi’nin Kurban satış alanında canlı hayvan satışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 16 Temmuz 2019 Çarşamba Mesai bitimine kadar Belediyeye satış yapacağı kurban adetlerinin de belirtildiği yazılı birer dilekçe ile müracaat etmelerini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Müdür Ceylan; “Belediyemize ait canlı hayvan satış pazarında kurbanlık satışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 16 Temmuz 2020 Perşembe gününe kadar Belediyemize yazılı birer dilekçe ile müracaat etmeleri ve yerlerin ayarlanabilmesi için müracaat dilekçelerinde getirecekleri büyük ya da küçükbaş hayvan sayılarını mutlaka belirtmeleri gerekir. Gelen taleplere göre 17 Temmuz 2019 Cuma günü müracaat sırasına göre yerler belirlenecek ve 20 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren ise hayvan pazarına canlı hayvanlar alınmaya başlanacaktır.” dedi.

Ayrıca (Covid-19) salgın hastalığı nedeni ile hayvan satış alanlarında sıkı tedbirlerin uygulanacağı; bu tedbirler içerisinde satış alanına maskesiz girilemeyeceği, sosyal mesafe kurallarına dikkat edileceği, özellikle pazarlık sırasında tokalaşmanın yapılmayacağı ve hayvan satış alanında kalabalık oluşturulmaması için belirli sayıda vatandaşların alınacağını söyledi. Tedbirler kapsamında kulak küpesi bulunmayan hayvanlar ile veteriner sağlık raporları ve pasaportları olmayan hayvanların satış alanına alınmayacağını sözlerine ekledi.

Müdür Ceylan, Kurban pazarına getirilecek olan hayvanlar için dilekçe ekinde büyükbaş hayvanlarda il merkezi ve ilçelerden gelen hayvanlar için hayvan pasaportu, çevre illerden gelen hayvanlar için veteriner sağlık raporları (imzalı ve bandrollü), büyük baş hayvan pasaportu-hayvanların kulak küpe numara listesi, küçük baş hayvanlarda il merkezi ve ilçelerden gelen hayvanlar için nakil beyannamesi, çevre illerden gelen hayvanlar için nakil beyannamesi, veteriner sağlık raporu (imzalı ve bandrollü) belgelerini de dilekçelerine eklemelerini de istedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 30.06.2020

image_print

HABERLER