Kürtün Meslek Yüksekokulu Bu Özelliği İle Türkiye’de Tek   - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Kürtün Meslek Yüksekokulu Bu Özelliği İle Türkiye’de Tek  

Giriş Tarihi: 12 Aralık 2022 - 21:32

Son Güncelleme: 12 Aralık 2022 - 21:32

Türkiye’de arama kurtarma köpekleriyle uygulamalı eğitim veren tek üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi köpek eğitmenliği başta olmak üzere köpeklerle ilgili birçok konunun uzmanları tarafından konuşulduğu Türkiye’nin ilk ‘Köpekli Arama Kurtarma Çalıştayı’na katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Mersin Köpekli Arama Kurtarma Çalıştayı”na Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü/Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı da katılım sağladı.

Türkiye’de arama kurtarma köpekleriyle uygulamalı eğitim veren tek üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Öğr. Gör. Erdem Soylu ile Öğr. Gör. Abdurrahman Olgun’un katıldığı çalıştayda öğretim elemanlarımız Arama Kurtarma Eğitim Köpekleriyle Uygulamalı Eğitim konularında bilgiler verdi.

3 gün süren çalıştayda hayat kurtarma yolunda önemli görevleri olan köpekli arama kurtarma konusunda yapılacak iş birliğine dikkat çekildi. ‘Haydi Arama Vakti’ sloganı ile hayata geçirilen çalıştay ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın da Belediye tarihinde düzenlediği ilk çalıştay olma özelliğine sahip bulunuyor.

Gümüşhane Üniversitesi’nin arama kurtarma köpekleriyle uygulamalı eğitim veren tek üniversite olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her zaman dile getirdiğimiz üzere Türkiye coğrafi yapısından dolayı doğal afetlerin sürekli gerçekleştiği bir konumdadır. Olası bir doğal afet durumunda ilk birkaç saat çok önemlidir. Afetlerde ses ve koku gibi duyu organları bir insana oranla daha fazla gelişmiş olan köpeklerin arama kurtarma faaliyetlerinde büyük başarılar gösterdiğini görmekteyiz. Çalıştayın gerçekleştirilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bilindiği üzere Türkiye’de arama kurtarma köpekleriyle uygulamalı eğitim veren tek üniversiteyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü/Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nda uygulama eğitimlerimizi ara vermeden devam ediyoruz. Bu vesileyle de çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenleri ve çalıştaya katılan öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Temennimiz doğal afet durumlarının en az kayıpla hiçbir acı yaşanmadan atlatılmasıdır” dedi.

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 12.12.2022

image_print

HABERLER