KÜRTÜN'DE KONAKLAYACAK TURİSTLERE EV VE EKMEK ÜCRETSİZ OLACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÜRTÜN’DE KONAKLAYACAK TURİSTLERE EV VE EKMEK ÜCRETSİZ OLACAK

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2017 - 16:38

Son Güncelleme: 24 Kasım 2017 - 17:13

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde ilk kez yapılan ve 21-22 Kasım 2017 Salı – Çarşamba günleri icra edilen Turizm Çalıştayı’nda somut kararlar alındı.

Kürtün Belediye binasında gerçekleştirilen çalıştaya Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Kürtün Özel İdare Müdürü Mahir Küçük, Kürtün’deki kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat; çalıştay sonunda yaptığı açıklamada iki gün süren çalıştayda ilçenin turizm potansiyeli ve yapılabileceklerin istişare edildiğini ifade ederek, ilçenin geleceğinin turizme dayalı olduğunu söyledi.

Başkan kanat somut olarak şu kararların alındığını açıkladı:

1.Kürtün’de bir  Kent Müzesi kurulması çalışmasına hemen başlanacak.

2.Örümcek Ormanlarında Bungalov evler ve kıl çadırları yapılarak turistler bu ev ve çadırlarda ücretsiz konaklattırılacak.  Ayrıca konaklamak için gelecek turistlere meşhur Araköy ekmeği de ücretsiz ikram edilecek.

3.“Ev ekmek bizden, misafir olmak sizden” ve  “Alternatif Turizmin Alternatifsiz İlçesi Kürtün” sloganları ile turizm çalışmaları hızla devam edecek.

 

image_print

HABERLER