MAKS PROJESİ TORUL'DA TAMAMLANDI KÜRTÜN'DE DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MAKS PROJESİ TORUL’DA TAMAMLANDI KÜRTÜN’DE DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 24 Temmuz 2019 - 22:36

Son Güncelleme: 24 Temmuz 2019 - 22:42

 “Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi(MAKS) ile ilgili olarak 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Gümüşhane Valiliği’nde  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kısaca MAKS olarak ifade edilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ve metinsel nitelikte tutulan adres verilerine mekansal boyut kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı toplantısı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.

Yüklenici firma yetkilileri proje kapsamında Torul’daki çalışmaların tamamlandığını, Kürtün’de ise çalışmalara başlandığını, Kürtün’ün ardından Şiran, Kelkit, Köse ve Merkez ilçelerde de başlayacak çalışmaların yıl sonuna kadar bitirileceğini belirtti.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kamuran Taşbilek proje ilgili şunları söyledi:

 “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun direktifleri doğrultusunda çok özellikli olarak yürütmüş olduğu ve ülkemiz için de çok önemli bir altyapı sağlayacak olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesiyle alakalı ilimizde yapılan çalışmaları değerlendirmek, bundan sonra izleyeceğimiz yol haritasını belirleyerek hızlı bir şekilde bu projeyi sonuçlandırmak noktasında neler yapabiliriz, eksikliklerimiz nelerdir, koordinasyonu gerektiren hususlar nelerdir? Bunları belirlemek amacıyla bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Toplantıda daha sonra Gümüşhane İl Nüfus Müdürü Vahap Yılmaz ve ASELSAN Sorumlusu Mert Terzibaşı tarafından sunum gerçekleştirildi, ilgili kurum temsilcilerinin soruları cevaplandırıldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER