Malatya'dan 7 Ülkeye Akıllı Mutfak İhracatı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Malatya’dan 7 Ülkeye Akıllı Mutfak İhracatı

Giriş Tarihi: 25 Aralık 2022 - 1:08

Son Güncelleme: 25 Aralık 2022 - 1:08

Ülkemizde sanayi alanında yaşanan gelişmeleri anında paylaşan ve kamuoyunu bilgilendiren Ankara OSTİM yöneticilerinden Dr.İlhami Pektaş Malatya’dan 7 ülkeye akıllı mutfak ihracatı ile ilgili şu bilgileri verdi.

“Devlet desteğiyle kurulan ve akıllı mutfak üretimi yapılan fabrika, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Mozambik, Mısır ve Libya’ya ihracat yapılıyor.

Kurduğu fabrikada 70 kişiye istihdam sağlayan ve akıllı mutfak prototipleri üzerinde çalışmalar yapan girişimci Güler, 2015’te Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) Ar-Ge, makine ekipman ve personel desteği alarak akıllı mutfaklar üretmeyi başardı.

Fabrikada üretilen akıllı mutfaklar, son iki yıldır Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Mozambik, Mısır ve Libya’ya ihraç ediyor.

Fabrikada üretilen akıllı mutfaklarda dolap kapakları el çırpmasıyla, tablet ve telefondan bir tek tuşa dokunuşla, yada sesli komutla el değmeden açılabiliyor.

Fabrikada, yenilikçi olarak el çırpmayla açılan dolap kapağı geliştirildi. Hiçbir kuvvet uygulamadan mutfak dolaplarının kapağı açılıyor.

2015’te KOSGEB’in Ar-Ge desteğiyle hazırlanan yazılım ile cep telefonu ve tablet ile tek tuşa basarak, mutfak dolaplarının kapaklarını açan sistem geliştirildi. Telefon ve tabletten sesli komut vererek de dolap kapaklarını açıp, kapatılabiliyor.

Aynı zamanda akıllı mutfak dolabının aydınlatmalarını açıp, kapamayı, aydınlatmaların ışık rengini telefon veya tabletle yapabiliyorsunuz. İşteyken bile fırını, davlumbazı veya buzdolabını uzaktan çalıştırabiliyor veya kapatabiliyorsunuz.” BÜLTEN

image_print

HABERLER