MALEZYALI ÖĞRENCİLER GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MALEZYALI ÖĞRENCİLER GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Giriş Tarihi: 25 Ekim 2019 - 17:44

Son Güncelleme: 25 Ekim 2019 - 17:44

Universiti Putra Malaysia (UPM) Üniversitesi’nin Bilim Fakültesi Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinden oluşan bir grup öğrenci ve öğretim üyesi Gümüşhane Üniversitesi’ni ziyaret etti.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Doç. Dr. Khamirul Amin Matori ve diğer hocalarla sohbet eden Rektör Halil İbrahim Zeybek, öğrencileri makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğu belirtti.

Malezya ile devlet olarak pek çok işbirliği ve ortaklığın bulunduğunu ifade eden Rektör Zeybek, üniversite olarak bu iş birliği ve ortaklıklara katkıda bulunmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Rektör Zeybek şunları söyledi: “Malezyalı kardeşlerimizi Türkiye’de, üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Aramızda fiziki mesafelerimiz olmasına rağmen, Malezyalı kardeşlerimizle gönül bağlarımız yakındır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da işbirliğini artırmayı amaç ediniyoruz. UPM Üniversitesi’nin başarılarından gurur duyuyoruz. En kısa sürede bizler de iade-i ziyarette bulunarak bu başarılara ortak olmayı istiyoruz. Bu ziyaretleri, eğitim alanında karşılıklı işbirliğine dönüştürmek istiyoruz. Gençlerimizi özellikle Türkiye’de görmekten son derece mutluyuz, onlar bize göre daha şanslı nesillerdir. Dünyayı gezip farklı kültürleri, araştırmaları görüyorlar. Bu nedenle de gençlerimizin gelecekte her alanda Türkiye-Malezya ilişkilerine çok büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Bizler de kuracağımız ikili anlaşmalar neticesinde bu ilişkilere katkıda bulunmaktan mutlu olacağız.”

Doç. Dr. Khamirul Amin Matori ise yaptıkları ziyaretten memnun olduklarını ve Gümüşhane Üniversitesi ile başta eğitim olmak üzere öğrenci değişimi alanında ikili anlaşmalar yapmak istediklerini dile getirdi. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 25.10.2019

image_print

HABERLER