Maske kullanımından taviz verilmeyecek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Maske kullanımından taviz verilmeyecek

Giriş Tarihi: 24 Eylül 2021 - 15:30

Son Güncelleme: 24 Eylül 2021 - 15:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışı basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kovid-19’ la ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Kovid-19 vaka artışlarının delta varyantına bağlı olarak okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda da görülmeye başladığı hatırlatılarak, bu kapsamda ek tedbirlerin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok farklı yeni tedbirlerin kendi ilgi alanından öte Bilim Kurulu’nun ilgi alanı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ben Bakanıma, Bilim Kurulu’nda konuyu çok farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler özellikle gerek halkımızda gerekse ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik çok daha farklı olmaması lazım. Ama dün Bakanımla da yaptığım görüşmede, ‘Başta maske olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz’ diyor. ‘Bundan taviz veremeyiz’ dediğine göre, demek ki Bilim Kurulu’nun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bunun da çarşıda, pazarda, sokakta, kapalı mekânlarda olduğu bir gerçek. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata çok önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi, inanıyorum ki bu mücadelede bizim başka tedbirlerimiz olacak.”

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ – 24.09.2021

image_print

HABERLER