MEB Daire Başkanı Bekir Şirin, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde Akif’i Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MEB Daire Başkanı Bekir Şirin, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde Akif’i Anlattı

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2023 - 22:49

Son Güncelleme: 28 Aralık 2023 - 22:49

İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü münasebetiyle Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından anma programı düzenlendi.

Programa Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selim Şen, Dr. Öğr. Üyesi Arif Çiçek, Dr. Öğr. Üyesi Adem Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selman Yiğit, öğretmenler, öğretmen adayları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasında Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, “Mehmet Âkif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, “milli mücadele ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in en büyük özelliği, ortaya koyduğu fikirleriyle, yaşadıklarının birebir örtüşmesi, özü neyse sözünün de o olmasıdır.” dedi.

Programda öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin “Mehmed Akif (Bir Karakter Heykelinin Anatomisi)” temalı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bekir Şirin,  konuşmalarında öğretmenlere hitaben “Yunus’un sevgisini, Mevalana’nın aşkını, Gürani’nin ilmini, Fatih’in ferasetini, Sina’nın sanatını ve İbn-i Sina’nın tababetini velhasıl bütün maddi ve manevi değerlere remzî olmuş güzide ecdadın emanetlerini genç beyinlere Akif ruhlu çocuklar yetiştirebilmek amacıyla çok büyük çaba gösteriyorsunuz.” dedi.

Bekir Şirin, Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı, eserleri ve İstiklâl Marşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şirin, Mehmet Akif’in milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuklar çizen fikir ve aksiyon adamı, bir politikacı ve Türk aydını olduğunu vurgulayarak, onun millî değerlere olan katkılarını anlattı.

Şirin, konuşmasında İstiklâl Marşı’nın milletin birlik ve beraberliği, bağımsızlık mücadelesi ve şehitlere olan vefa duygusunu en güzel şekilde ifade ettiğine dikkat çekti. Şairin dizelerindeki öğütlerin, millet olma şuuru ve çalışma azmi üzerinde derin etkiler bıraktığını belirtti.

Program sonunda Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun tarafından Bekir şirine plaket takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Büşra Ferah ve Mustafa Yavuz’a, programda görev alan öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.    

image_print

HABERLER