Mehmet Fatih Çoban’dan Yeni Bir Kitap: “İrfan İncileri” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Mehmet Fatih Çoban’dan Yeni Bir Kitap: “İrfan İncileri”

Giriş Tarihi: 09 Nisan 2022 - 16:35

Son Güncelleme: 09 Nisan 2022 - 16:43

Gümüşhaneli hemşehrimiz Mehmet Fatih Çoban’ın derlemiş olduğu “İRFAN İNCİLERİ” isimli 256 sayfalık kitap okuyucu ile buluştu.

30 yıla yakın bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan ve yaklaşık 25 seneden beri de İstanbul’daki Sivil toplum kuruluşlarındaki başarılı çalışmalarıyla kamuoyunun tanıdığı Gümüşhane sevdalısı Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çoban’ ın uzun süredir üzerinde çalıştığı “İRFAN İNCİLERİ” adlı kitap Oğul Matbaacılık ve Yayınevi tarafından basıldı.

Mehmet Fatih Çoban, “İRFAN İNCİLERİ” adlı kitabının isimli yeni kitabının Önsöz – Sunuş kısmında şunları söylüyor:

“Bu bereketli, duygu dolu, gönlümüzü ferahlatan, hayatımıza ve ilişkilerimize ışık tutan, büyüklerimizin mirasını okuma, anlama ve derleyerek yayına hazırlama imkanı veren ALLAH’a şükrederim. “O”na sonsuz hamdu senalar olsun.

Kıymetli ve Değerli Okurlarım ;

Uzun dönemden beri toparladığım çalışmaların ürünü olan bu güzel ve mütevazi eserimin tüm sayfalarındaki bilgileri okuyabilen dostlarımıza bundan sonraki hayatı için yeni bir sayfa niteliği taşımasını Rabbim’den niyaz ediyor ve sözlerime başlamadan önce diyorum ki; “Eksiklikler bizden, güzellikler ise O”ndandır.”

Ne kadar da güzel söylemiş Aşık Veysel; “İnsanlar fanidir. Eserler baki”. Hepimiz eğer arkamızda güzel eserler bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere…

Ama inanıyorum ki tüm dostlarımız ve tüm okurlarımız bu düşünce tarzı ile hayatlarını devam ettiriyorlar veya en azından bu yönde gayret gösteriyorlardır.

Elinizde şu an tutmuş olduğunuz İRFAN İNCİLERİ isimli yeni kitabımın içeriğinde çok beğeneceğiniz ve keyifle okuyacağınız karma özlü sözler, yaşama dair özlü sözler, A’dan Z’ye dünyadaki farklı konulara yön veren hikmetli ve özlü nasihatler geçmişten günümüze şiirler,rubailer ve muazzam dörtlükler bulunmaktadır. Hz.Ebubekir (r.a.) Hazretlerinden Hz. Ömer (r.a.) Hazretlerine, İmam-ı Rabbani Hazretlerinden Mısri Niyazi’ye, Mevlana’dan Konfüçyüs’e, Yunus Emre’den Şemsi Tebrizi’ye, Malik bin Dinardan A. Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’ne, Mehmet Akif Ersoy’dan Necip Fazıl Kısasürek’e, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nden Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri’ne, Aristoteles’ten Yahya Kemal Beyatlı’ya,onlarca Allah dostundan düşünürlere tasavvuf ehli alimlerden günümüzde yaşamakta olan yazarlara kadar her kategoriden anlam ve nasihat ifade eden hikmet dolu özlü sözleri ve nasihatleri harmanlayarak acizane bir eser oluşturmaya çalıştık.”

Mehmet Fatih ÇOBAN kimdir ?

27.10.1974 yılında Büyük İslam Alimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğduğu topraklar olan Gümüşhane’de dünyaya geldi. Gümüşhane’nin merkeze bağlı Güvercinlik Köyünden olan Mehmet Fatih Çoban İlk, Orta ve Lise tahsilini Gümüşhane’de tamamladı. Yüksek öğrenimini halen okumakta olduğu İlahiyat ve Halkla ilişkiler bölümleri ile devam ettirmektedir. 1988 yılının sonlarına doğru doğduğu topraklar olan Gümüşhane Merkez’den göç ederek İstanbul-Ümraniye İstiklal Mahallesine yerleşti.Halen Ümraniye’ de ikamet etmektedir. 1989-1996 yılları arasında İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ve Ümraniye’nin değişik bölgelerinde marketçilik ve gıda toptancılığı üzerine ticaretle uğraştı. Lise yıllarını okuduğu Gümüşhane İmam Hatip Lisesinin son dönemlerinden bugüne kadar vakıf, dernek, sendika, spor ve siyasi olmak üzere onlarca sivil toplum örgütünün kuruluşlarında, yapılanmalarında ve yönetimlerinde görev aldı. Bu kuruluş ve yapılanmalarda yönetim kurulu üyeliği, Genel Başkan yardımcılığı, Genel Başkan vekilliği ve Yönetim kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla yürüttü. Halen birçok sivil toplum kuruluşunun içerisinde aktif bir şekilde çalışmalarına aralıksız ve severek devam etmektedir. 1997 yılının ortalarında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İski Genel Müdürlüğü’nde belediyecilik alanındaki çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Evli olan Mehmet Fatih Çoban ; Ahmet Hasan ve Ayşenur isimlerinde iki çocuk babasıdır.

Mehmet Fatih Çoban Gümüşhaneli Şair ve Halk Ozanı Osman Kaya‘nın gurbette 35-40 yıl boyunca yazmış olduğu fakat bastırmaya fırsat bulamadığı şiirlerini derleyerek ve düzenleyerek 2020 yılında “CAN BAĞIMDAN“ isimli ilk kitabını çıkarmıştı. 1999 – 2018 yılları arasında çok sayıda dergide, ulusal ve yerel gazetede çeşitli konularda yayınlanmış söyleşileri ve makaleleri bulunmaktadır. Başta dini olmak üzere Basın yayın, sosyal medya faaliyetleri, Uluslararası yardım kuruluşları, çeşitli seminerler ve konferans organizatörlüğü gibi birçok alana büyük ilgi duyan Mehmet Fatih Çoban aktif olarak bu ilgi alanlarında bilgi, beceri ve üstün tecrübeye sahip olup, aralıksız olarak bu konulardaki faaliyet ve çalışmalarını sürdürmektedir.

image_print

HABERLER