Merhum Prof.Dr. Süleyman Öztürk, Adına Düzenlenen Mütevazi  İftar Yemeğinde Anıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Merhum Prof.Dr. Süleyman Öztürk, Adına Düzenlenen Mütevazi  İftar Yemeğinde Anıldı

Giriş Tarihi: 17 Mart 2024 - 11:40

Son Güncelleme: 17 Mart 2024 - 11:47

Gümüşhane’nin yetiştirdiği değerlerden biri olan ve Amerika’da 10 Eylül 2022 tarihinde vefat Prof.Dr. Süleyman Öztürk, adına düzenlenen mütevazi iftar yemeğine anıldı.

1939 yılında Gümüşhane Merkez Alemdar (Hudra) köyünde doğan ve Gümüşhane’den yurt dışına giden ilk bilim adamlarından biri olan Prof.Dr. Süleyman Öztürk, Alemdar köyünden Merhum Ahmet ve Şekure Öztürk’ün oğludur.

1965’li yıllarda gittiği ve ikamet ettiği Amerika’da 10 Eylül 2022 tarihinde 83 yaşında vefat eden Prof. Dr. Süleyman Öztürk’ün cenazesi vasiyeti üzerine  17 Eylül 2022 tarihinde doğum yeri olan Gümüşhane’nin Merkez Alemdar köyü mezarlığına defnedilmişti.

Merhum Prof.Dr. Süleyman Öztürk’ün kardeşi  İstanbul Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Öztürk, ağabeyisinin vefatından sonra onun hatırasına her yıl Gümüşhane’de mütevazi bir  anma programı düzenliyor.

Bu yılki anma programını Merhum Öztürk’ün yakın arkadaşı olan Emekli Milli Eğitim Müdürü Gazeteci Yazar Yusuf Sadık organize etti.

Gümüşhane basınının, GTSO Başkanı ismail Akçay ve özel davetlilerin yer aldığı mütevazi iftar yemeğinde Prof.Dr. Süleyman Öztürk anlatıldı ve kendisine dualar edildi.

image_print

HABERLER