Merhum Sinan Akıncı’nın Hayatı Kitap Olmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Merhum Sinan Akıncı’nın Hayatı Kitap Olmalı

Giriş Tarihi: 07 Haziran 2021 - 11:28

Son Güncelleme: 07 Haziran 2021 - 11:28

HASAN PİR

Gümüşhane’nin önde gelen kanaat önderlerinden Gümüşhane Tüketici  ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı, gazete köşe yazarı Sinan Akıncı 77 yaşında, 4 Haziran 2021 Cuma günü vefat etti ve Cumartesi günü doğum yeri olan Aktutan Köyü’nde defnedildi.

Haksızlığa karşı verdiği cesur mücadeleler onu Gümüşhanelilere sevdirmişti. Lügatinde ‘korkaklık’ kelimesi olmayan, kalbi her zaman İslam’ın inkişafı ve Müslümanların huzuru için atan Sinan Abi’ye Allah’tan rahmet diliyorum.

Hayatı boyunca hep izzetli yaşayan, özellikle 28 Şubat döneminde Gümüşhane’de ve ülke genelinde yaşanan haksızlıklara karşı gür sesi ile mücadele eden Sinan Akıncı yeri doldurulamayacak çok önemli bir abimizdi.

Ülke meselelerinin yanı sıra Gümüşhane’nin sorunları ile de çok yakından ilgilenen merhum Akıncı, İl Koordinasyon Kurulu ve Kent Konseyi gibi platformlarda sürekli olarak Gümüşhane’nin sorunlarını dile getirmiş ve yetkilileri çözüm noktalarına teşvik etmiştir.

Arkadaşlarına vefa göstermede de örnek bir şahsiyet olan Akıncı’nın yine kendisi gibi bir mücadele adamı olan ve 2004 yılında vefat eden arkadaşı Emekli Orman Muhafaza Memuru Hayri Yılmaz’ın cenaze merasimine iştirak etmek için Kürtün’e  gitmesi bizzat şahit olduğum güzel bir vefa örneği idi.

2012 yılında Sinan Abi ile yaptığım ve o dönemde gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanan röportajından iki bölümü de sizlere aktarmak istiyorum:

Sinan Abi röportajında şöyle diyordu:

“Yazdığım yazıların dışında gördüğüm haksızlıklar karşısında ilgili mercilere en fazla dilekçe verenlerdenim. Keza, bilgi edinme hakkına istinaden sadece Gümüşhane’deki mercilere değil, il dışında Trabzon’a, TBMM’ye ve Bakanlıklara da pek çok yazılar yazdım. Halkımızın, hak arama duygularının tamamen körelmiş olduğunu gördüğüm için bu durum bana ziyadesiyle asabi bir halet-i ruhiye veriyor ve gördüğüm her haksızlıkta ziyadesiyle üzülmemden dolayı yine asabi bir yüksek tansiyon ile imtihan ediliyorum. Bazen ‘Adam boş ver’ diyorum fakat boş veremiyorum. Yapılan haksızlık bana olsa onunla mücadelem daha kolay oluyor, ancak fertlere ve topluma yapılan haksızlık beni haddinden fazla üzüyor ve belki de haksızlığa uğrayanların nemelazımcılığı beni çileden çıkarıyor. Rahmetli Akif’in: “Zalimi sevemem, zulmü alkışlayamam” diye başlayan ve devam eden şiiri sanki benim için yazılmış. Bu şiiri okuduğunuzda, beni bu şiirin içinde bulursunuz.”

…….

“Gençlerimize tavsiyem şudur: Dosdoğru olunuz, mukallit olmayınız, inancınızdan taviz vermeyiniz, asrımızın vebası olan ve insanı tüketen sigaradan uzak durunuz, içiyorsanız mutlaka bırakınız. Allah’ın ilk emri, ilk farzına kayıtsız şartsız teslim olarak mutlaka okuyunuz. Edep ve hayanızı kaybetmeyiniz. Arkadaşlarınızı, sizi yoldan çıkarmayacak, size örnek olacak, sizi icabında bataklıktan çekip çıkaracaklardan seçiniz. Zira ülkemizin ve milletimizin, İslami bir kültürle yetişmiş ve imanından zerre kadar taviz vermeyecek, haksızlıklar karşısında eğilmeyecek ve ekseriyeti teşkil edecek yeni bir nesile ihtiyacı var. Sonuç olarak: “Genç; inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen insan demektir”. Geleceğimiz Akif’in terennüm ettiği “Asım’ın nesline emanet edilmelidir.” Sakın ha! Tevfik Fikret’in “Haluk’una  benzemeyesiniz!” Allah saklasın…”

Rahmetli Sinan Akıncı’nın hayatı en az bir kitap olmalı. Gümüşhaneli gençler onun verdiği mücadeleleri okumalı.

Sinan Abiye tekrar Allah’tan rahmet, aile fertlerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER