“MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI” PESTİL VE KÖME TAHLİLLERİNE BAŞLAYACAK MI? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI” PESTİL VE KÖME TAHLİLLERİNE BAŞLAYACAK MI?

Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2017 - 17:20

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 - 17:21

Gümüşhane Üniversitesinde Üniversite Sanayi iş birliği kapsamında pestil ve kömenin kalite standartlarının arttırılması amacıyla sektör temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen toplantıya Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürü Hakan Topaç, Pestil ve Köme Üreticileri Derneği Başkanı Baki Kara, Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Proje uzmanı Buğra Barlas, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri ile pestil ve köme üreticileri katıldı.

Toplantıyı Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla yaptıklarını ve pestil/köme alanında ellerine geçen fırsatı kaybetmek istemediklerini belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram “pestil ve köme standartlarının biran önce çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılması gereklidir. Biz üniversite olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bunun yanında önemli düzeydeki pestil ve köme üretmemize rağmen ham maddesini yurtdışından temin etmekteyiz. Bu konuda da mutlaka bir çözüm üretmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte bu tür toplantıların daha sık yapılması ve çalışma platformlarının oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen sektörün içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekerek 3 yıldır burada olduklarını ve bu tarz bir organizasyonla  ilk kez karşılaştıklarını ayrıca dernek başkanının da ilk kez böyle bir yerde bulunduğunu belirterek bu konuda duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pestil-köme üreticileriyle birlikte sektördeki sıkıntıların ele alındığı toplantıda Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. S. Beyza Öztürk Sarıkaya tarafından birimin tanıtımı yapılarak, AR-GE projelerinin önemi ve sektörün ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla merkezin yapabileceği analizler hakkında bilgi verildi.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü – 11.05.2017)

 

image_print

HABERLER