Mesut Olgun Bey Anlatıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Mesut Olgun Bey Anlatıyor

Giriş Tarihi: 10 Nisan 2022 - 21:43

Son Güncelleme: 10 Nisan 2022 - 21:44

HASAN PİR

Harikasınız Gençler!

Bugün sizlere Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Yardımcısı değerli eğitimci kardeşim Mesut Olgun Bey’in yaşadığı bir olayı anlatmak istiyorum.

Mesut Bey; kültürü ile, bilgi donanımı ile, vizyonu  ile  Gümüşhane Milli Eğitim’in en önemli kazanımlarından biridir. Düşünen, yorumlayan, koşan ve uygulayan bir eğitimci…

Eğitimcilerin gözlem yapma ve bu gözlemlerini toplumla entegre etme özellikleri çok önemli.

Değerli eğitimci Mesut Bey, 9 Nisan 2022 Cumartesi günü yaşadığı bir olayı sosyal medya hesaplarından sıcağı sıcağına aynı gün paylaştı.

Bu paylaşımı okuduktan sonra telefonla Mesut Bey’i aradım. Olayı bir de kendisinden dinledim…

Paylaşımı okuduğumda ve anlatılanları dinlediğimde hem duygulandım hem de gururlandım…

Gençliğimiz adına, geleceğimiz adına, Gümüşhane adına, ülkemiz adına gururlandım.

***

İşte Mesut Bey’in anlattıkları:

“Harikasınız Gençler!

Bugün iftar öncesi pide almak için fırına gittiğimde karşılaştığımız dostlarla biraz ramazan biraz da spor sohbeti yaparak pidelerimizin çıkmasını bekliyorduk.

O sırada içeri dört üniversite öğrencisi girdi tezgâhtar arkadaşımıza pidenin kaç lira olduğunu sordular. Aldıkları cevap üzerine kısa bir süre aralarında konuştuktan sonra her biri cüzdanlarına sarılarak dört pide parası denkleştirmeye çalıştılar ancak paraları da denk gelmiyordu. Bir yanda iki kızı üniversite öğrencisi olan ben, diğer yanda bir başka dostum fırıncı tezgâhtarıyla göz göze gelmeye çalışarak kabul etmesini istiyorduk ki, tezgâhtar arkadaşımız gereğini yaptı ve bu para dört pide için yeterli dedi ve ikimiz birden bir ohh çektik.

Tezgahtar kardeşimiz pideleri hazırlamaya koyulduğunda içlerinden biri hepimizi duygulandıran ve bize adeta şu ramazan gününde bir ders verircesine seslendi: “Size zahmet bu pideleri bizim için ihtiyacı olan birilerine verir misiniz!”

İyi ki varsınız gençler!

Sizden öğrenecek çok şeyimiz var…”

***

Her gün onlarca olumsuz haberi duymaya alışık kulaklarımızın biraz olsun pası silindi. Elhamdülillah… Bu tanımadığım gençlerimizi tebrik ediyorum. Ramazanımıza ne güzel bir tat kattılar. İyilik, güzellik tadı kattılar.

Bu güzelliği bizimle paylaşan Sayın Mesut Hocama da teşekkür ediyorum.

Bugün millet olarak bizim iyilik yapmaya ihtiyacımız olduğu gibi, yapılan iyilikleri topluma anlatmaya da ihtiyacımız var.

Kötü olaylardan da, kötü örneklerden de bu millet bıktı…

Güzeli duymak, güzeli konuşmak istiyoruz.

Bu gençlerimiz gibi,  belki binlerce gencimiz, biz görmesek de duymasak da iyilik adına, güzellik adına her gün bu ülkeye, bu dünyaya  renk katıyorlar.

Hepsine teşekkür ediyorum…

Milletim adına gençlerimizle gurur duyuyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER