MHP'nin Gümüşhane Adayı Vedat Soner Başer Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MHP’nin Gümüşhane Adayı Vedat Soner Başer Oldu

Giriş Tarihi: 12 Ocak 2024 - 0:13

Son Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 0:21

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde MHP’nin Gümüşhane Merkez Belediye Başkan Adayı Eczacı Vedat Soner Başer oldu.

MHP’nin yetkili kurullarının yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin onayları sonucunda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Gümüşhane’de MHP’nin Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer oldu.

Eczacı Vedat Soner Başer, MHP’den önceki dönem Belediye Meclisi üyesi, son dönemde ise İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapıyordu.

Vedat Soner Başer kimdir?

1974 yılında Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Gözeler köyünde doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Gümüşhane’de tamamladıktan sonra 1993 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı. 1998 yılında mezun olduktan sonra Gümüşhane’ye dönerek Şifa Eczanesi adlı eczanesini açtı ve o gün bugündür hizmet veriyor. 

Türkiye Eczacılar Birliği Gümüşhane İl Temsilcisi de olan Başer, aynı zamanda MHP Genel Merkezinin Eczacılardan Sorumlu Temsilcisi. 

İş hayatına başladıktan sonra 12 yıl MHP il yönetiminin çeşitli kademelerinde bulunan Başer, 2014-2019 yılları arası Belediye Meclisi üyeleri ve MHP Grup Başkanlığı, 2019-2024 yılları arası İl Genel Meclisi üyeliği ve MHP Grup başkanlığı görevlerini yaptı.

Bu süre zarfı içerisinde Gümüşhane’deki birçok STK’da görev alan Başer, halen Gümüşhane’de Şifa Eczanesi sahibi ve mesul müdürü olarak iş hayatına devam ediyor. Başer, iyi düzeyde Latince, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

image_print

HABERLER