MİLLETİMDEN SABIR İSTİYORUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLETİMDEN SABIR İSTİYORUM

Giriş Tarihi: 24 Şubat 2021 - 22:02

Son Güncelleme: 24 Şubat 2021 - 22:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın bir bölümünü pandemiye ve normalleşmeye ayırdı.

 BATI, TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SİSTEMİNİ ÖRNEK ALIYOR

Eski Türkiye’de devletin olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet nerede? Sayın Kılıçdaroğlu, sen neredesin? Sen SSK’nin Genel Müdürlüğünü yapmadın mı? Bütün o dönemlerde siz ölüleri bile rehin aldınız, rehin. O hastaneleri yaşadık. O kuyruklarda, sabahın erken saatlerinde gidip kupon alıp ondan sonra da hastalarımızı getirdiğimiz günleri hatırlıyoruz. Biz bunları yaşadık. Şu anda böyle bir hastane kaldı mı? Şu anda hastanelerimizin hepsi elhamdülillah pırıl pırıl, herkes huzurlu, herkes şu anda güveniyor ve her geçen gün daha da güçlü hâle geliyoruz. Şu anda Batı, Türkiye’nin sağlık sistemini örnek alıyor. Çaresizlik içinde etrafına bakınıp ‘nerede bu devlet’ diye feryat eden insanların yaşadığı bir dönemin özlemini yaşayanlar, milleti yeniden yokluklara, çilelere, sefalete, eziyete mahkûm etmek istiyor demektir. Allah, Türkiye’yi bu zihniyetten de onun ihtiraslarından da onu besleyip milletin başına musallat edenler de korusun diyoruz.”

SALGININ HEM SAĞLIK BOYUTUNDA HEM EKONOMİDE DAHA AĞIR HASARA SEBEP OLMASININ ÖNÜNE GEÇTİK

Türkiye’de salgının, 2 milyon 645 bine yakın vatandaşın virüse maruz kalmasına, 28 binden fazla vatandaşın da vefatına yol açtığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakitlice ve etkin şekilde alınan tedbirler sayesinde, salgının hem sağlık boyutunda hem ekonomide daha ağır hasara sebep olmasının önüne geçtiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maruz kalınan ekonomik tuzaklarla mücadele ederken salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere de eldeki tüm araçları kullanarak fırsat vermediklerini vurgulayarak, “Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü, işte bu mücadelede kullanılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.  

Salgının yol açtığı sıkıntıları azaltmak için emekliden ihracatçıya, esnaftan işçiye, çiftçiden sanayiciye kadar herkese yönelik çok ciddi destek paketlerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, destekler ve teşvikler için 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak her bir vatandaşın yanında olmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Sosyal destek ve kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere sosyal koruma kalkanı uygulaması kapsamında millete doğrudan ve karşılıksız olarak aktarılan kaynak miktarının 53 milyar lirayı aştığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin bugünlerde sürekli itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey’in tüm bu süreçte gösterdiği gayretlerin bizzat şahidiyiz” ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme adımları için belirledikleri bir takvim bulunduğunu dile getirerek, “Kontrolsüz bir normalleşmeye yönelirsek bir süre sonra yeniden artan vaka ve vefat oranları sebebiyle, çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır. Bunun için milletimden sabır istiyorum” diye konuştu. 

Üretimden ihracata, turizmden ticarete kadar her alanda, ancak bu şekilde arzu edilen neticelere ulaşılabileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizde virüsün kol gezdiği, havalimanlarımıza dünyanın pek çok yerinden uçuş yapılmadığı, sınır kapılarımızın diğer taraftan kapalı olduğu, üretim için hammadde temin edemediğimiz, ürettiğimizi yerine teslim edemediğimiz bir normalleşme, hiçbirimizin işine yaramaz” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kapsamda eğitimde ilk adımları atmaya başladık. İnşallah 1 Mart’tan itibaren diğer alanlarda da kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayacak adımlar atılmaya başlanacak. Vatandaşlarımızdan, salgının kendi illerindeki seyir durumunu yakından takip etmek ve kurallara harfiyen uymak suretiyle, bir an önce normalleşme kriterlerine ulaşılmasını sağlamalarını bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Aşılama çalışmalarını, belirlenen öncelik gruplarına göre devam ettirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayının aşılama konusunda da çok büyük mesafelerin katedileceği bir dönem olacağını kaydetti. 

KAYNAK:CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ24.02.2021

image_print

HABERLER