MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL’ÜN TBMM KONUŞMASI GÜMÜŞHANESPOR İÇİN DOPİNG OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL’ÜN TBMM KONUŞMASI GÜMÜŞHANESPOR İÇİN DOPİNG OLDU

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2017 - 18:53

Son Güncelleme: 15 Şubat 2017 - 18:53

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle 15 Şubat 2017 Çarşamba günü TBMM genel kurulunda bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Gümüşhane’den ve Gümüşhanelilerden övgü ile bahseden Akgül’ün Gümüşhanespor için söyledikleri ise Gümüşhanelilerden büyük takdir topladı.

Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün TBMM tutanaklarına geçen konuşması şöyledir:

HACI OSMAN AKGÜL (Gümüşhane) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü münasebetiyle gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan Gümüşhane’miz folklorik açıdan sağlam temellere sahip bir ildir. Geçiş noktası üzerinde olması sebebiyle yüzyıllardan beri farklı kültür ögeleriyle yoğrulan Gümüşhane’de var olan her türlü gelenek, görenek, el sanatları, halk oyunları şehrimizin zengin kültürel yapısını şekillendirmektedir.

Gümüşhane’miz eşsiz doğası, birbirinden güzel yaylaları, tarihî konak, kale ve antik kentleri, anıt niteliğine sahip orman ve tabiat koruma alanları, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış coğrafyasıyla turizm alanında önemli bir potansiyele sahiptir. İlimiz sınırları içerisinde hem doğa hem kültür turizmi açısından gezilip görülebilecek birçok alan mevcuttur. Bu alanlar, Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Limni Gölü, Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Örümcek Ormanları, Karaca Mağarası, Canca Kalesi bunlardan başlıcalarıdır.

Şehrimizin bir diğer önemli değeri de Gümüşhanespor’umuzdur. Kulübümüz bu sezon büyük başarılara imza atarak Birinci Lig için umutlarımızı yeşertmektedir. Bugüne kadar yakaladığımız başarı grafiğini daha yukarılara taşıyacaklarına olan inancımla Gümüşhanespor’umuzun yönetimine, teknik ekibine ve futbolcularına başarılar diliyorum.

Gümüşhane’mizin maddi güzelliklerinin yanında manevi güzellikleri de unutulmamalıdır. Ahmed Ziyâeddin Gümüşhanevî gibi bir veli, şehrimizin değerlerindendir. Onun ahlaka, saygıya, ilime, hayat tarzına, edebe, inanca dair verdiği mesajlar günümüze değin geçerliliğini korumuştur. Talebelerine tevazu, şükür ve kanaate sahip olmalarını, ihlas ve tevekkülle verdikleri sözü tutmalarını, irade ve maksatta doğru olmalarını öğütleyen Gümüşhanevî Hazretleri’nin öğretileri Gümüşhane’ye has kimliğin oluşmasına katkı sağlamıştır. Onun mesajlarını muhafaza ederek gelecek nesillere de aktarmamız bizler için son derece önemlidir.

Gümüşhane, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ilkesini içselleştirmiş, istiklal ve istikbali için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek yiğit insanların şehridir. Bu güzel şehrin şeceresinde birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma gibi yüce değerler vardır. Değerleri uğruna canını verebilecek olan hemşehrilerimiz 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı da tepkisini sert bir şekilde göstermiş, cumhuriyetine, millî iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Gümüşhaneliler toplumumuzda güvenilir, emin insanlar olarak tanınmaktadırlar. Gümüşhane 2016 yılında borcuna en sadık il olarak belirlenmiştir. Yine, vergi tahsilatı konusunda da devamlı ilk üç şehir arasında yer almaktadır. Bu da hemşehrilerimizin vatanlarına, milletlerine, devletlerine ne oranda sahip çıktıklarının somut bir delilidir. Yüce gönüllü hemşehrilerimin yaşadığı güzel şehrimize AK PARTİ hükûmetleri son on beş yılda önemli yatırımları kazandırmış, şehrimizi deyim yerindeyse şantiyeye çevirmiştir. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan tarıma, sosyal politikalardan enerjiye kadar şehrimize büyük yatırımlar kazandırmış ve kazandırmaya devam etmektedir. Yapımı devam etmekte olan Zigana Tüneli’yle Trabzon’a, Gümüşhane-Bayburt arası duble yol yapımı ve vauk tüneli ile Gümüşhane-Kelkit arası yol yapımı ve Pekün Tüneli, Gümüşhane İkisu-Şiran yolu ve Tersun Tüneli, bu yıl yapımına başlanması planlanan Salyazı Havalimanı ve 2023 yılında bitirilmesi planlanan Erzincan-Trabzon tren yolu ile dev projelerle Gümüşhanemizde bir ulaşım koridoru oluşturulacak, şehrimiz cazibe merkezi hâline getirilecek, İpek Yolu yeniden canlandırılacaktır. Sayın Başbakanımızın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı desteklerinden de yararlanacak olan Gümüşhanemize yapılacak olan yatırımlar ve sağlanacak istihdam şehrimizin gelişmesine ve kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Teşekkür ederim Sayın Akgül.

Başkanlık Divanı olarak biz de Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, tüm Gümüşhanelilere selamlarımızı gönderiyoruz.

image_print

HABERLER