Milletvekili Köse açıkladı, Gümüşhane’ye 14 yeni uzman doktor kadrosu tahsis edildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

17 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekili Köse açıkladı, Gümüşhane’ye 14 yeni uzman doktor kadrosu tahsis edildi

Giriş Tarihi: 02 Mayıs 2024 - 19:37

Son Güncelleme: 02 Mayıs 2024 - 22:27

Gümüşhane Milletvekili Av. Celalaettin Köse, 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü çekilecek olan 116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası için Gümüşhane’deki sağlık kuruluşlarına 14 yeni uzman doktor kadrosu tahsis edildiğini açıkladı.

Milletvekili Av. Celalettin Köse sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Saygıdeğer hemşehrilerimiz, çevre illere gitmeden yerinden sağlık hizmeti alsınlar diye var gücümüzle çalışıp; güzel neticeler almaya devam ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nın doktor atama kura sonuçları belli oldu.

İlimizde, ihtiyaç duyulan branşlarda görev yapacak ( 14 uzman ) hekimlerimize şimdiden başarılar diliyorum.

Gümüşhanemize hayırlı olsun.

Doktor taleplerimize eksiksiz kadro ihdas edilmesi ve nüfusa göre son iki atama döneminde en çok doktor ataması yapılan il olmamız sebebiyle Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkürler ediyorum.”

8 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ KURA ÇEKİMİ İLE ATAMA YAPILACAK OLAN GÜMÜŞHANE’YE TAHSİS EDİLEN DOKTOR KADROLARI ŞÖYLEDİR:

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne Tahsis Edilen Kadrolar: Kardiyoloji Uzmanı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Göğüs Cerrahisi Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Göz Hastalıkları Uzmanı, Nöroloji Uzmanı , Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve  Doğum Uzmanı.

Kelkit Devlet Hastanesi’ne Tahsis Edilen Kadrolar: Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Uzmanı.  

Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Tahsis Edilen Kadrolar: Aile Hekimi Uzmanı.

Kürtün İlçe Devlet Hastanesi’ne Tahsis Edilen Kadrolar: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Tabib.

Şiran İlçe Devlet Hastanesine Tahsis Edilen Kadrolar: İç Hastalıkları Uzmanı.

HABERE YORUM

Gümüşhane için çok güzel bir hizmet. Gümüşhane Milletvekili Sayın Celalettin Köse’yi tebrik ediyorum. Bu kur’a döneminde Kardiyoloji dalından kuraya tabi olarak atanacak doktor sayısı Türkiye genelinde toplamda 25 olmasına rağmen, Mülletvekilimiz Sayın Köse, bu 25 doktorun birinin Gümüşhane’ye atanmasını sağlamak için Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne bir adet kardiyolok kadrosu açtırmayı başardı.

Kardiyolok kadrosu neden önemli?

Sayın Milletvekilimiz Celalettin Köse’nin büyük uğraşları ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne açılan ve 11 Mart 2024 tarihinde hizmet vermeye başlayan Anjiyo ünitesinin verimli çalışması için yeterli kardiyoloji doktorumuzun olması gerkiyor. Halbuki şu anda Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde çalışan iki fedakar uzman kardiyoloğumuz var. Bu doktorlarımız, yoğunluk nedeniyle hem muayene, hem de anjiyo hizmetlerini yürütmekte çok zorluk çekiyorlar. Şahsi istirahatlarından fedakarlık yapıyorlar. Bu bakımdan kardiyoloji bölümüne üçüncü uzman doktorun atanması hem kardiyoloji bölümünü hem de anjiyo hizmetlerini rahatlaşmış olacaktır.

Diğer taraftan Gümüşhane için açılan 14 uzman ve 1 tabib kadrosuna atamalar yapıldığında Gümüşhaneli vatandaşlarımız daha verimli sağlık rahat hizmeti alacaklardır.

Atanacak olan doktorlarımızın Gümüşhanemize hayırlı olmasını diliyorum.

Hasan Pir

image_print

HABERLER