Milletvekili Köse'den Gümüşhane İçin Anjiyo Ünitesi Müjdesi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

6 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekili Köse’den Gümüşhane İçin Anjiyo Ünitesi Müjdesi

Giriş Tarihi: 22 Kasım 2023 - 14:36

Son Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 14:36

AK  Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesi kurulacağını duyurdu.

Köse, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz 6 aylık zaman içerisinde ilçelerimizin doğalgaz sorununu ve bölgemiz açısından çok önemli turizm potansiyeline sahip olan Satala Antik Kenti’nin yatırım kısmını Allah’ın izniyle hallettik. Son olarak, Gümüşhanemizin sağlık alanında çevre illere olan bağımlılığını azaltmak için yapmış olduğumuz çalışmalar meyvesini verdi. Dün gece Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yaptığım görüşme neticesinde, anjiyo ünitesi çok kısa bir süre içerisinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde kurulacak inşallah. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Köse, Anjiyo ünitesinin kurulmasıyla birlikte, Gümüşhaneli vatandaşların kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi için çevre illere gitmelerine gerek kalmayacak ifadelerini kullandı.

Anjiyo ünitesi nedir?

Anjiyo, kalp damarlarının görüntülenmesine ve tedavi edilmesine olanak sağlayan bir işlemdir. Anjiyo işleminde, hastanın damarına bir kateter yerleştirilir ve kateter aracılığıyla damarlara boya verilir. Boya, damarların görüntülenmesini sağlar. Anjiyo işlemi ile tıkalı veya daralmış damarlar tespit edilebilir ve tedavi edilebilir.

Gümüşhane’de anjiyo ünitesi neden önemli?

Gümüşhane’de anjiyo ünitesinin kurulmasıyla birlikte, kalp hastalığı olan Gümüşhaneli vatandaşlar, kalp damarlarının görüntülenmesi ve tedavisi için çevre illere gitmekten kurtulacak. Bu durum, hastaların tedaviye ulaşımını kolaylaştıracak ve tedavinin maliyetini düşürecektir.

image_print

HABERLER