MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ GÜMÜŞHANE’DE EZBERLERİ BOZUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ GÜMÜŞHANE’DE EZBERLERİ BOZUYOR

Giriş Tarihi: 30 Aralık 2017 - 18:46

Son Güncelleme: 30 Aralık 2017 - 18:46

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş Gümüşhane STKlarıyla bir toplantı yaparak ilin önceliklerini istişare ettiler.

30  Aralık 2017 Cumartesi günü Ramada Otel’de yapılan toplantıya Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane il Başkanı Av. Celalettin Köse ve Gümüşhane merkez ilçede bulunan 40’a yakın STK temsilcisi katıldı.

Toplantının bir bölümüne Bayburt’a giderken Gümüşhane’ye uğrayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantı AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse’nin açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Köse, toplantıda Gümüşhane ile ilgili her türlü değerlendirmenin yapılabileceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Celalettin Köse’nin açılış konuşması sonrası söz alan Milletvekili Cihan Pektaş, Karşıyaka Tabiat Parkı’nın uygulama proje görsellerinin ilgili firma yetkilisi tarafından anlatılacağını belirterek, özellikle STK temsilcilerinden proje hakkında görüş istedi.

İlgili firma yetkilisinin sunumu sonrası STK yetkililerine söz verilerek görüşleri alındı.

Milletvekili Cihan Pektaş; Karşıyaka Tabiat Parkı’nın teleferik dahil diğer yapılaşmasının 2018 yılında büyük oranda tamamlanacağını belirterek STK temsilcilerinin görüşlerinin değerlendirileceğini ve projeye son şeklinin verileceğini belirtti.

Milletvekili Osman Akgül ise STKların görüşlerini önemsediklerini belirterek, yaptıkları bütün işleri kamuoyu ile istişare ederek yapmak istediklerini, bu toplantının da bunun bir ispatı olduğunu ifade etti.

Vali Okay Memiş, yaptığı konuşmada Gümüşhane’ye yapılan yatırımlar için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada, şehirdeki özellikle imar çarpıklıklarının daha önceki dönemlerin bir mirası olduğunu belirterek, kendilerinin sorunları çözme noktasında çalıştıklarını belirtti.

MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ EZBERLERİ BOZUYOR

Toplantıya katılan STK temsilcilerinin toplantı sonundaki ortak görüşleri şunlar oldu:

*Yetkililer ve siyasi irade; şehrin ve ilin ortak sorun, yatırım ve projeleriyle ilgili olarak STK’larla sık sık ortak akıl ve istişare toplantıları yapmalıdır. Bu anlamda bugün Ramada Otel’de yapılan bu toplantı Gümüşhane’de  ortak akıl oluşturmaya yönelik en kapsamlı ilk toplantı olmuştur. Bu toplantı STKlarla istişarede Gümüşhane’de bir Milattır. Bu önemli örnekliğe ev sahipliği yapan Milletvekilleri Akgül, Pektaş ve Başkan Köse STKların görüşlerinin alınması noktasında Gümüşhane’de ezberleri bozmuşlardır.

*Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın önce kent merkezinde büyük bir kent alanı yapılması için harekete geçmesi ve STKlarla ön paylaşım yapması, ardından da bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi’ni kent meydanı yapılacak bölgeden çıkarıp Karşıyaka Mahallesindeki eski iftaiye binası yerine yaptırmek için ortaya irade koymaları ve yine Gümüş Otel’in yerinin halkın istifadesine şehir parkı olarak sunulması düşüncesini ortaya atıp, yetkililere bu konunun önemini anlatmaları, son olarak da Yeni Mahalle’de bulunan İl özel İdaresi (Eskli Köy Hizmetleri) yerleşkesinin buradan kaldırılarak Tekke köyüne taşınması düşünceleri Milletvekillerinin Gümüşhane için artık ezberleri bozduklarını ve modern, ufku açık bir kent için irade ortaya koydukları göstermektedir.

image_print

HABERLER