MİLLETVEKİLLERİMİZ AKGÜL VE PEKTAŞ'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLETVEKİLLERİMİZ AKGÜL VE PEKTAŞ’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 21 Nisan 2020 - 14:38

Son Güncelleme: 21 Nisan 2020 - 15:02

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünü şiar edinen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılını idrak ediyoruz. Milli iradenin tecelligâhı, İstiklal Harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; aynı zamanda demokrasimizin, ulusal egemenliğin ve istiklalimizin de adeta sembolü haline gelmiştir.

Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiş ve İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştır. Yetkisini yalnızca milletimizden alan Gazi Meclisimiz bir asır önceki bu ruh ve inançla devletimiz ve milletimiz için çalışmalarını sürdürmektedir. 

Bugün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüse karşı bir mücadele içerisindeyiz. Millet olarak; 100 yıl önceki kararlılıkla, yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla, birlik ve beraberlik içerisinde bugünleri de atlatacağımıza olan inancımız tamdır.

23 Nisan; yüce meclisimizin kuruluşunun yıl dönümü olmasının yanı sıra, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın da bayramıdır. Bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmesi; onlara olan sarsılmaz güveni göstermektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendi başına karar verebilen, ufku geniş, kendine güvenen, değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. İnanıyoruz ki çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasimizin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha ileri seviyelere götüreceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisimizdeki milletvekillerini, bütün Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor; aziz milletimizin ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz.”

image_print

HABERLER